Balkanlar'da, "Polis İşbirliği Merkezi" Kurulacak - Son Dakika
Güncel

Balkanlar'da, "Polis İşbirliği Merkezi" Kurulacak

Balkanlar\'da, "Polis İşbirliği Merkezi" Kurulacak

Bosna Hersek, Karadağ ve Sırbistan arasında, "Polis İşbirliği Merkezi" kurulmasını öngören protokol imzalandı.

20.12.2013 15:54

Bosna Hersek, Karadağ ve Sırbistan arasında, "Polis İşbirliği Merkezi" kurulmasını öngören protokol imzalandı.

Karadağ İçişleri Bakanı Raşko Konyeviç, Sırbistan Başbakanı ve İçişleri Bakanı İvitsa Daçiç ile Bosna Hersek Güvenlik Bakanı Fahrudin Radonçiç, Budva'da düzenlenen "Avrupa Birliği-Batı Balkanlar Forumu"nun son gününde, üç ülke arasında Polis İşbirliği Merkezi kurulmasını öngören protokole imza attı.

Merkezin, Bosna Hersek'in güneyindeki Trebinye şehrinde kurulacağı, güvenlik ve yargı alanlarında bilgi paylaşımına katkı sağlayacağı belirtildi.

Karadağ İçişleri Bakanı Konyeviç, imza töreninin ardından yaptığı açıklamada, üç ülke arasında güvenlik alanındaki işbirliğini güçlendirmeyi hedeflediklerini ifade etti.

Öte yandan,  forumda, yolsuzlukla mücadele, yargı reformları ve yargı alanındaki sorunlar, ceza konularında yargı işbirliği, entegrasyon ve Romanlar'ın hakları konuları ele alındı.

Karadağ Adalet ve İçişleri bakanlıklarının, AB dönem başkanlığını yürüten Litvanya ile ortaklaşa düzenlediği foruma, Karadağ Adalet Bakanı Duşko Markoviç, Sırbistan Adalet Bakanı Nikola Selakoviç, Arnavutluk İçişleri Bakanı Samir Tahiri ve Kosova İçişleri Bakanı Bayram Recepi'nin yanı sıra Avrupa Birliği (AB) İçişleri Komiseri Cecilia Malström de katıldı. - Karadağ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Balkanlar'da, 'Polis İşbirliği Merkezi' Kurulacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement