Balkondan Düşüp Ölen Kadın, Doktora "Beni Kocam Attı" Demiş - Son Dakika
Son Dakika Logo
Güncel

Balkondan Düşüp Ölen Kadın, Doktora "Beni Kocam Attı" Demiş

20.05.2014 14:45  Güncelleme: 15:03

Nikahsız yaşadığı adam tarafından balkondan atılarak öldürülen kadın, yaralı halde hastaneye götürüldüğünde doktora 'Beni kocam attı' dedi.

Diyarbakır'da nikahsız yaşadığı 3 çocuğunun annesi 38 yaşındaki Güldane Poçak'ı, 7'nci kattaki evlerinin balkonundan atarak öldürdüğü iddiasıyla hakkında ömür boyu hapis cezası istenen 45 yaşındaki Gıyasettin Seyrek'in yargılanmasına devam edildi. Duruşmada tanık olarak dinlenen Güldane Poçak'ın kaldırıldığı hastanenin acil servis doktoru, yaralı kadının 'Beni kocam attı' dediğini söyledi. 

ÖMÜR BOYU HAPİS İSTEMİYLE YARGILANIYOR

Diyarbakır'da geçen 27 Haziran'da meydana gelen olayın 10'uncu Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmasına ömür boyu hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanık Gıyasettin Seyrek, ölen Güldane Poçak'ın annesi Menekşe, babası Sertip ve kardeşi Veysi Poçak ile taraf avukatları katıldı. Duruşmada ilk olarak Güldane Poçak'ın kaldırıldığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Acil servis doktoru Ferhat Çağıran'ın ifadesi alındı. Güldane Poçak'ın yüksekten düşme vakası olarak getirildiğini belirten Çağıran, "İlk müdahaleyi yaptığımız sırada 'Beni kocam attı' diyerek ismini verdi. Eşinin kendisini para için attığını söyledi. Her tarafı kırılmış, ancak şuuru açıktı. Geldikten bir saat sonra öldü. Sorduklarımıza makul cevaplar veriyordu" dedi.

SAVCI:  BALKONDAN EŞİ ATMIŞ

Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan savcı, sanığın bir süredir ekonomik sıkıntı çektiği için maktülün ailesinden para istediğini, aile içindeki tartışmaların da bu nedenle çıktığını belirtti. Olaydan iki gün önce sanığın Güldane Poçak'ı para yüzünden demir çubukla dövdüğünü ifade eden Savcı, sanığın olay günü yine eşi ile tartıştığını, tartışmanın evin balkonunda devam ettiğini ve Gıyasettin Seyrek'in Güldane Poçak'ı 7'nci kattaki balkondan iterek aşağıya attığını kaydetti. Güldane Poçak'ın hastanede doktorlara, 'Beni eşim Gıyasettin balkondan attı' dediğini hatırlatan Savcı, maktülden alınan tırnak örneklerinde sanığa ait DNA örneklerinin de bulunduğunu kaydetti. Cumhuriyet Savcısı, sanığın 'Kasten öldürme' suçundan ömürboyu hapisle cezalandırılmasını istedi.

Savcının esas hakkındaki mütalaasına karşı söz hakkı isteyen sanık avukatı Sidar Demiroğlu ise müvekkilinin suçsuz olduğunu, maktül kadının balkondan kendisinin atladığını iddia ederek, olayın bağmsız kurullarca incelenmesini talep etti. 

Kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık avukatının bağımsız kurullarca incelenme talebini, dosyaya bir yenilik katmayacağını belirterek reddetti. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi. 

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Balkondan Düşüp Ölen Kadın, Doktora 'Beni Kocam Attı' Demiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement