Bandırma'da Balık Sezonu Kurban Kesilerek Açıldı - Son Dakika
Güncel

Bandırma'da Balık Sezonu Kurban Kesilerek Açıldı

Bandırma\'da Balık Sezonu Kurban Kesilerek Açıldı

Güney Marmara'nın en önemli balıkçılık merkezlerinden Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde de 2013-2014 balık avı sezonu, balık halinde kurban kesilerek başladı.

01.09.2013 10:33

Güney Marmara'nın en önemli balıkçılık merkezlerinden Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde de 2013-2014 balık avı sezonu, balık halinde kurban kesilerek başladı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle sınırlı sayıda balık gelen halde palamudun çifti 18, sardalyanın kasası da 90 liradan alıcı buldu.

Bandırma'dan dün geceyarısından sonra denize açılan balıkçılar, sabahın ilk ışıklarıyla Bandırma Balık Hali'ne geldi. Mezat, kesilen kurbanın ardından yapılan dualarla başladı. Bandırma ve çevresinde etkili olan olumsuz hava şartlarından dolayı ilçe balık haline sınırlı sayıda balık geldi. Bandırma Balık Hali'nde ilk mezat Belediye Başkanı CHP'li Sedat Pekel tarafından yapıldı. Palamudun çifti 18, sardalyenin kasası ise 90 TL'den alıcı buldu. Bazı balıkçıların ağlarından balık yerine çöp çıktı.

Mezat öncesinde konuşan Başkan Pekel, Marmara'nın yıllarca yerel yönetimler tarafından foseptik gibi kullanmasından dolayı balık popülasyonunda ciddi azalmalar olduğunu söyledi. Bir kilometrelik alanda İspanya'da yılda 2 bin 600 kilo balık avlanırken bu rakamın ülkemizde 400 kilograma düştüğünü kaydeden Pekel, "Bunun en büyük sebebi kirlilik ve yasak avlanmadır" dedi. Sürdürülebilir bir balıkçılığının ancak kurallara uymakla mümkün olabileceğinin altını çizen Pekel, bu konuda balıkçılara ve tüketicilere önemli görevler düştüğünü, vatandaşların kural dışı avlanan balıkçılardan balık almamaları çağrısında bulundu. - Balıkesir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bandırma'da Balık Sezonu Kurban Kesilerek Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement