Banka Soygununda Rehin Alınan Karı Koca Dehşet Anlarını Anlattı - Son Dakika
Güncel

Banka Soygununda Rehin Alınan Karı Koca Dehşet Anlarını Anlattı

Banka Soygununda Rehin Alınan Karı Koca Dehşet Anlarını Anlattı

İzmir'in Konak İlçesi Üçyol semtinde önceki gün yaşanan banka soygunu olayında soyguncu tarafından rehin alınan Kurt çifti, yaşadıkları dehşet dolu dakikaları anlattılar.

05.01.2012 11:43

İzmir'in Konak İlçesi Üçyol semtinde önceki gün yaşanan banka soygunu olayında soyguncu tarafından rehin alınan Kurt çifti, yaşadıkları dehşet dolu dakikaları anlattılar.

Yaşadıkları zor anların şokunu hala üzerinden atamayan

Sevgi Mevlide Kurt, soyulan bankanın düzenli müşterisi olduklarını ve Rusya'daki oğullarına para göndermek için olay anında bankada olduklarını söyledi.

Sabahleyin erken saatlerde bankaya gittiklerini ve işlemlerini hallettikten sonra geri evlerine döneceklerini belirten Sevgi Mevlide Kurt (57), "Ben bir tanıdık tarafından şaka yapılıyor sandım. Çok zor iki, üç dakika geçirdik. Ama soğukkanlılığımı korumaya çalıştım. Korktuğumu belli etmemeye çalıştım" dedi. Kafasına silah dayandığı anları korku dolu gözlerle anlatan Sevgi Mevlide Kurt, şöyle konuştu: "Adam arkamdan boynuma sarılıp kendine doğru çekti. Elindeki silahı kafama dayadı. Sonra siyah bir poşeti

gişedeki memura uzatarak paraları doldurmasını istedi. Sonra da bağırdı, 'Paraları koymazsan kadını öldürürüm' diye. O zaman banka içinde bir panik oluştu. Memur paraları doldurmaya başladı. Hep güvenlikçiyle konuştu. Silahına dokunmamasını istedi. Çok büyük bir şok ve korku yaşadık. Ne yapacağımızı bilemedik." Silahın plastik olduğunu fark ettiğini söyleyen Sevgi Mevlide Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü: "Paraları almak üzereyken silahı bacağıma dayadı. Ben o anda silah konusunda şüpheye düştüm. Sonuçta

silah demirden olur. Elinde bulundurduğu ve bacağıma dayadığında o demir yerine daha çok plastiktenmiş hissine kapıldım"

Yaşadıklarını "kabus" olarak nitelendiren Abdullah Kurt (60) ise, o anlarda yaşadıklarını anlatacak kelime bulunmadığını söyledi. Soyguncunun ilk olarak karısının boynuna sarıldığını ve silahı görünce neye uğradığını şaşırdığını belirten Abdullah Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü: "O anlarda ne yaşadığımı anlatabilmek çok zor. Bankada bizden başka kimse yoktu. Bir tek biz vardık karı koca. Aniden bir adam içeri daldı. Sonra karımı çekerek başına silah dayadı. Bir anda neye uğradığımı şaşırdım. Ne

düşüneceğimi bilemedim. İlk başta ikimizde şaka yapılıyor sandık. Ama elindeki silahı eşime doğrultunca adeta şoka girdim. Resmen dona kaldım. Sonra biraz kendime gelip adama doğru bir hamlede bulundum. Karımı çekmeye çalıştım. Ama adamda silah var. O an yapacağım bir şey yoktu."

Bankada bulunan güvenlikçinin bir müdahale de bulunamadığını belirten Abdullah Kurt, şöyle konuştu: "Gözü devamlı güvenlikçideydi. Hep telkinde bulunuyordu. Silahına dokunma, kıpırdama diye. Ben karımı kurtarmak için hamle yaptığımda bana sakin olun, size zarar vermeyeceğim dedi. Gerçekten çok büyük korku yaşadık. Herhangi bir kaza yaşanmadan hırsız yakalanmış. Bizde böylelikle rahat bir nefes aldık."

Soyguncunun bankadan paralarla kaçmasından yedi dakika sonra yakalanmasıyla ilgili de konuşan Kurt, "Kesinlikle polis ekiplerinin başarısı. Adam kimseye zarar vermeden çok kısa bir sürede yakalanmış. Polislerimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Banka Soygununda Rehin Alınan Karı Koca Dehşet Anlarını Anlattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement