'Barış İçin Kendimi Mayalıyorum'

NASREDDİN HOCA: 'BARIŞ İÇİN KENDİMİ MAYALIYORUM' Konya'nın Akşehir İlçesi'nde düzenlenen 51'inci Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği'nde, Nasreddin Hoca rolünü üstlenen sanatçı Emin Olcay, temsili olarak Akşehir Gölü'ne akan Akşehir Deresi'nde maya çalma yerine, "Evrensel barış için kendimi mayalıyorum" diyerek dereye atladı.
NASREDDİN HOCA: 'BARIŞ İÇİN KENDİMİ MAYALIYORUM'
Konya'nın Akşehir İlçesi'nde düzenlenen 51'inci Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği'nde, Nasreddin Hoca rolünü üstlenen sanatçı Emin Olcay, temsili olarak Akşehir Gölü'ne akan Akşehir Deresi'nde maya çalma yerine, "Evrensel barış için kendimi mayalıyorum" diyerek dereye atladı.
Akşehir Belediyesi'nce düzenlenen ve 10 Temmuz'da sona erecek olan 51. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği bugün başladı. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in de katıldığı şenlikte, Nasreddin Hoca Türbesi'ne gidilirken temsili Nasreddin Hoca, şenliğe davet edildi. Temsili Nasreddin Hoca'yı canlandıran sanatçı Emin Olcay da türbeden çıkıp, kendisini bekleyen TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in yanına geldi. Temsili Nasreddin Hoca, Şahin ile birlikte türbedeki 'Dünyanın ortası' yazılı noktanın üzerine çıktı. "Şu an dünyanın ortasındayız, ne güzel mutluluk" diyen temsili Nasreddin Hoca, eşeğine ters binip, çevresindekilere şeker fırlatarak, temsili olarak göle maya çalınacak Akşehir Gölü'ne doğru akan Konukevi önündeki Akşehir Deresi'ne geçti.
Temsili Nasreddin Hoca, burada "Evrensel barış, için kendimi mayalıyorum" diyerek, TBMM Başkanı Şahin ve diğer davetlerinin şaşkın bakışları arasında dereye atladı. Dereye mayayı TBMM Başkanı Şahin, çaldı. Maya çalınması tören ardından şenliklerin resmi açılışının yapılması için Kültür Merkezi'ne geçildi.
Yüzölçümü 380 kilometrekare olan Akşehir Gölü, 2008 yılında küresel ısınmanında etkisiyle tamamen kuruduğu için o yıl temisili Nasreddin Hoca, göle mayayı kuruyan toprak üzerine çalmış, ardından itfaiye ekipleri maya çalınan bölgeyi sulamıştı. Tamamen kuruyan Akşehir Gölü, son 2 yıldan bu yana alınan yağışlar sayesinde yaklaşık 90 kilometrekareye ulaştı.
Taner ORAL - Atilla MEMİŞ - Aycan AYDIN/ KONYA/ DHA