Barışın Mimarları Hititler Gaziantep'teydi - Son Dakika
Güncel

Barışın Mimarları Hititler Gaziantep'teydi

Barışın Mimarları Hititler Gaziantep\'teydi

Güneşin Bahçesinde Kargamış'tan Hollanda'ya 'Hattuşa' adlı Tiyatral - Senfonik Konser düzenlendi.

28.05.2012 13:16

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı, "2012 yılı Türkiye - Hollanda dostluğunun 400. yılı" dolayısıyla Güneşin Bahçesinde Kargamış'tan Hollanda'ya 'Hattuşa' adlı Tiyatral - Senfonik Konser düzenledi.

Konserin ardından, 26 Mayıs 2012 Cumartesi günü düzenlenen Hattuşa Paneli ve Hattuşa Atölye Çalışması ile de Hititler ve Geç Hititlerde Sosyal ve Kültürel Yaşam, Hititlerde Müzik Kültürü ve Türk Musikisi konuları uzmanları tarafından ele alındı.

Ömer Ersoy Kültür Merkezinde düzenlenen ve konusunda uzman panelistler ile çok sayıda izleyicinin katıldığı Hititler ve Geç Hititlerde Sosyal ve Kültürel Yaşam konulu Hattuşa Panelinde, Prof. Dr. Aykut Çınaroğlu Atatürk ve Hititler, Prof. Dr. Aygül Süel Hitit Kanunları ve Kanun Hükmünde Kararnameler, Doç. Dr. Tunç Sipahi Hitit Kültür ve Sanatı, Doç. Dr. Şevket Dönmez Bit Hilani - Geç Hitit Kültürünün Mimarlık Tarihine Katkısı, Doç. Dr. Esma Reyhan Hitit Bayram Ritüelleri, Dr. Leyla Murat Belgelerle Hititlerde Tıp başlıkları ile konuşmacı olarak yer aldılar.

Günün ikinci programında ise Hattuşa Atölye çalışması düzenledi. Yine Ömer Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen Hititlerde Müzik Kültürü ve Türk Musikisi konulu atölye çalışmasına; Prof. Dr. Ertuğrul Bayraktar Türk Musikisi ve Makamsal Armoni, Prof. Şehvar Beşiroğlu Hitit Müzik Kültüründe Lirler ve Harplerden Osmanlı Çeng'ine, Anadolu'da Çalgısal Dönüşüm, Dr. Okan Murat Öztürk Tanbur Tipli - Uzun Saplı Çalgılar ve Hitit Müzik Kültürü ile Oğuz Elbaş Hititlerde Müzik ve Dans başlıkları ile konuşmacı olarak katıldılar.

Hitit İmparatorluğu'nun dünya kültür yaşamına kattığı değerler ve bir Anadolu uygarlığı olan Hititlerin kültürüne ait değerlerinin günümüz dünyasına olan etkilerinin ele alındığı Hattuşa Paneli ve Hattuşa Atölye Çalışması programa katılanları zamanda bir yolculuğa çıkardı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Barışın Mimarları Hititler Gaziantep'teydi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement