Baro Başkanı Gedik Güven Tazeledi - Son Dakika
Güncel

Baro Başkanı Gedik Güven Tazeledi

Burdur Barosunun 43. Genel Kurulunda mevcut başkan Ramazan Gedik yeniden başkanlığa seçildi.

01.10.2016 22:41

Burdur Barosunun 43. Genel Kurulunda mevcut başkan Ramazan Gedik yeniden başkanlığa seçildi.

Burdur Öğretmenevinde düzenlenen genel kurulda 171 baro üyesi sandığa gitti. Seçimde Ramazan Gedik 122, Şükran Güner ise 47 oy aldı.

Ramazan Gedik başkanlığındaki Burdur Barosu'nun yeni yönetim kuruluna ise İsmail Özbek, Abdullah Özel, Gülşen Arlı Arpa, Aysel Orgül Sarıyıldız, Ekrem Yavuz Öztop, Özlem Yılmaz Peksüslü, Özgür Köse ve Hüseyin Altay seçildi.

Baro Başkanı Gedik, seçimlerin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, önceliklerinin hukuk, adil yargılama ve avukatlık olduğunu söyledi.

Meslektaş odaklı hizmet etmeye devam edeceklerini belirten Gedik, "Kimseyi dışlamıyoruz. Birleştirici olacağız. Farklı düşüncelere saygılıyız. Baronun kurumsal kimliğini öne çıkaracağız. Kendi siyasal düşüncemiz asla baronun kurumsal kimliğinin önüne geçmeyecek." diye konuştu.

Gedik, ülke ve avukatlık mesleği olarak zor günlerden geçildiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"Terör olayları ve 15 Temmuz darbe kalkışması hainliğin ve alçaklığın geldiği en dip noktadır. Bunların sorumluları elbette hak eden hak ettiği cezayı alacaktır. Ancak bu süreçte adil yargılama hakkına dikkat edilmelidir. Gerçek sorumluların hak ettiği cezayı alabilmesi hukukun üstünlüğü ve adil yargılama hakkı ile mümkündür. Bu süreçte savunma etkin olarak işin içine katılmalıdır. İşini doğru yapan avukat suçlanmamalı, dışlanmamalıdır. Bunun takipçisi olacağız. Kısmen çökmekte olan yargıyı şu anda ayakta tutmaya çalışan da bağımsız avukatlardır. Bu asla unutulmamalıdır."

Baro Başkanı Gedik Güven Tazeledi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Baro Başkanı Gedik Güven Tazeledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement