Grevdeki Madenciler 17 Gün Sonra İş Başı Yaptı - Son Dakika
Güncel

Grevdeki Madenciler 17 Gün Sonra İş Başı Yaptı

Grevdeki Madenciler 17 Gün Sonra İş Başı Yaptı

Bartın'ın Amasra İlçesi'nde faaliyet gösteren özel maden şirketindeki 500 içşinin 17 gün önce başlattığı grev, toplu iş sözleşmesindeki uyuşmazlıkların Yüksek Hakem Kurulu'nca çözülmesi kararı üzerine sona erdi.

18.09.2015 14:07  Güncelleme: 09:30

Bartın'ın Amasra İlçesi'nde faaliyet gösteren özel maden şirketindeki 500 içşinin 17 gün önce başlattığı grev, toplu iş sözleşmesindeki uyuşmazlıkların Yüksek Hakem Kurulu'nca çözülmesi kararı üzerine sona erdi. İşçiler bugün iş başı yaptı.

Maden şirketinde çalışan işçilerin üye olduğu Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) ile işveren arasındaki toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin anlaşmazlıkla sonuçlanması üzerine işçiler 2 Eylül'de grev başlattı. Sendika ve işveren arasındaki görüşmelerden sonuç alınamaması üzerine konu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'ndaki toplantıda görüşüldü. Bakan Ahmet Erdem başkanlığında yapılan toplantıya sendika temsilcileri ve şirket yöneticileri ile Ak Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç da katıldı. Toplantı sonunda sözleşmedeki anlaşmazlıkların Yüksek Hakem Kurulu kararıyla çözülmesi kararlaştırıldı. GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci, Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu ve Genel Sekreter Hakkı Arslan, sabah şirketin Tarlaağzı Köyü'ndeki işletme sahasında bekleyen işçilerle bir araya geldi. Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Yüksek Hakem Kurulu'nun devreye girmesiyle grevin yasal olarak sona erdiğini işçilere duyurdu. Mutlu, şöyle dedi: "Bakanlıkta yapılan toplantıda uyuşmazlıkların çözülmesi konusu Yüksek Hakem Kurulu'na devredildi. Yasal olarak da grevimiz sona ermiş oldu. İşçilerimiz şimdi işbaşı yapacak. Yüksek Hakem Kurulu 1 ay içinde karar verecek. Biz sendika olarak hakem heyetinden lehimize karar çıkması için elimizden geleni yapacağız." İşçiler, açıklamanın ardından iş başı yaptı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Grevdeki Madenciler 17 Gün Sonra İş Başı Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement