Başbakan Davutoğlu'nun Ürdün Ziyareti - Son Dakika
Son Dakika Logo

Başbakan Davutoğlu'nun Ürdün Ziyareti

26.03.2016 22:12

Ürdün yönetimi, Türkiye ile tarihi ilişkilerin önemine vurgu yaparak, Kral Abdullah'ın ABD ziyaretinde Türkiye'yi suçlayan ifadeler kullandığı şeklindeki haberlerin asılsız olduğunu duyurdu.

Ürdün yönetimi, Türkiye ile tarihi ilişkilerin önemine vurgu yaparak, Kral Abdullah'ın ABD ziyaretinde Türkiye'yi suçlayan ifadeler kullandığı şeklindeki haberlerin asılsız olduğunu duyurdu.

Mumuni, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yarın Ürdün'ün başkenti Amman'da gerçekleştireceği resmi ziyaret öncesinde, AA muhabirine açıklamada bulundu.

"Türkiye-Ürdün ilişkileri tarihidir ve karşılıklı saygı ilkesine dayalıdır." diyen Mumuni, bazı internet sitelerinde, Ürdün Kralı Abdullah'ın 11 Ocak'ta ABD ziyaretinde yaptığı görüşmelerde Türkiye'yi suçlayıcı ifadeler kullandığı yönündeki iddialara da yanıt verdi.

Mumuni, "Asılsız gazete haberleri bu ilişkiyi etkileyemez. Bu tür haberler asgari mesleki profesyonellikten yoksundur." dedi.

Ürdün Enformasyon Bakanı bugün yaptığı bir açıklamada ayrıca, Başbakan Davutoğlu'nun Ürdün'e yapacağı ziyareti memnuniyetle karşıladıklarını ifade etmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Davutoğlu'nun Ürdün Ziyareti - Son Dakika


Advertisement