Başbakan Erdoğan Eskişehir'de - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan Eskişehir'de

Başbakan Erdoğan Eskişehir\'de

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir'de düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

15.07.2012 21:35

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Eskişehir'de düzenlenen toplu açılış törenine katıldı.

Vilayette düzenlenen törene; Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Ekrem Erden, Ak Parti Genel başkan Yardımcısı, Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Haluk İpek, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye Büyük Millet Meclisi Milli Eğitim Komisyonu Başkanı ve Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı, Eskişehir Milletvekilleri Salih Koca ve Ülker Can, Samsun Milletvekili Akif Çağatay Kılıç, Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Güldal Akşit, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Ak Parti il ve ilçe başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende konuşan Başbakan Erdoğan, açılışı yapılan 26 eser hakkında bilgi vererek, "Bugün resmi açılışlarını gerçekleştireceğimiz yatırımların Eskişehir'e ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum. Bugün şehrimize kazandırdığımız 26 eserin toplam maliyeti 257 milyondur. Hepsi Eskişehir'imiz için, yeni dönem için bir farklılığın ifadesi olacak. Burada emeği geçen tüm bakan arkadaşlarımı, ekiplerini, kurumlarımızı, belediyelerimizi, hayırseverlerimizi, özel sektörümüzü bu eserlerin yapımında emeği geçen yüklenici firmaları, mühendisinden işçisine kadar tüm kardeşlerimi şahsım ve milletim adına tebrik ediyorum. Eğim alanında hayırseverler tarafından yapılan, Müberra Mehmet Güleç Anadolu Öğretmen Lisesi'ni ve Beyhan Fırat Çıkılıoğlu Anadolu Lisesi'ni hizmete açıyoruz. Bunlarla birlikte Milli Eğitim Bakanlığımız tarafından yapılan Atatürk Sağlık Meslek Lisesi'ni, Fahri Keskin Anadolu Öğretmen Lisesi'nin 300 kişilik pansiyonunu, Sivri Hisar Kız Meslek Lisesi'nin 200 kişilik pansiyonunu ve birde anaokulunu hizmete açıyoruz. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin Rektörlük binasının İlahiyat ve Meslek Yüksekokulu binalarının açılışlarını da yine bugün resmen gerçekleştiriyoruz. TOKİ Tepebaşı Mahallesi'nde sosyal tesisleriyle birlikte 928 konut inşa etti. Bunların açılışlarını da buradan gerçekleştiriyoruz. Havaalanımızın pisti genişletildi. Beylikova'da toplum sağlığı merkezi kuruldu. Sivrihisar Eskişehir ayrımından Afyonkarahisar sınırına kadar 41 kilometre bölünmüş yol inşa edildi. Eskişehir vergi dairesi başkanlığına yeni bir bina ve misafir hane kazandırıldı. Bütün bu hizmeterin resmi açılışı bugün gerçekleşiyor. İl Özel İdaremizin içme suyu, tarımsal sulama, enerji nakil hattı ve asfalt yatırımlarını açılışlarını da aynı şekilde gerçekleştiriyoruz. Özel sektörümüz Eskişehir'e inşaat sektörüne yönelik olarak üretim yapa yeni bir sanayi tesisi kazandırdı. Bu tesisin açılışı da bugün yapılıyor. Odunpazarı Belediyemizin park, su sporları merkezi ve restorasyon hizmetlerinin, Seyitgazi Belediyemizin dinlenme ve eğlenme tesisinin, Çifteler Belediyemizin kanal yatırımının açılışını da bugün burada yapıyoruz. Bütün bu hizmetlerin yatırımların Eskişehir'e hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Erdoğan, 'bizim siyasetimiz hizmet siyaseti' diyerek, "Eskişehir pek çok yönüyle öne çıkmış. Türkiye'ye örnek olmuş bir şehrimiz. Eskişehir bir eğitim kenti. Eskişehir sanayi, ihracat, üretim şehri. Eskişehir bir kültür, bilim, sanat, medeniyet şehri. Eskişehir kadim medeniyetlere ev sahipliği yapmış bir şehir. Ama Eskişehir'in daha büyük hedefleri ve iddiaları var. Bizimde buna uygun olarak Eskişehir için büyük yatırımlarımız, büyük projelerimiz var. Bizim siyasetimiz hizmet siyaseti. Önce devlet demedik, önce insan dedik. Önce bize oy verenlerde demiyoruz, sadece ve sadece insan odaklı, bu ülkenin vatandaşı olan herkese hizmet verme felsefesine sahip bir yönetim anlayışına sahibiz. Biz 81 vilayetimizi, 75 milyon vatandaşımızı bir bütün olarak kucaklıyoruz. Ülkemizi top yekün kalkındırmanın, milletimizi topyekün zenginleştirmenin mücadelesini veriyoruz. Biz haritaya baktığımızda siyasi tercihlere göre renklere bölünmüş bir Türkiye değil, biz haritaya baktığımızda boydan doya ay yıldızlı bayrağımıza bürünmüş tek bir Türkiye görüyoruz. Bu topraklar, kurutuluş savaşımızın dönüm noktası saydığımız gelişmelere ev sahipliği yaptı. Eskişehir'in Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşması konusunda da aynı şekilde örnek bir atılım göstereceğine inanıyorum. Bu anlayışla eğitimden, tolu konuta, ulaşımdan sağlığa her alanda Eskişehir'in hedeflerine ulaşmasını sağlayacak altyapıyı süratle oluşturduk, oluşturmaya devam ediyoruz. İnşallah Eskişehir 2023 Türkiye'sinin her alanda en gelişmiş, en iftihar verici başarılarına imza atan şehirlerinden biri olacak. Bunu samimiyetle inanıyorum. Eskişehir'deki bu heyecan, bu dinamizm, bu enerji bizi daha büyük projeler için cesaretlendiriyor. Çalışma azmimizi arttırıyor" ifadelerini kullandı.

Daha sonra Başbakan Erdoğan ve protokol mensupları, 26 eserin açılış törenini gerçekleştirdi.

Öte yandan; Erdoğan açılış kurdelesi kesimi sırasında Eskişehir'de öğrenim gören Somalili öğrencileri yanına davet ederek, kurdeleyi beraber kestiler. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan Eskişehir'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement