Başbakan Erdoğan'ın, ABD Başkanı Obama'ya Hediye Ettiği Tablo - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan'ın, ABD Başkanı Obama'ya Hediye Ettiği Tablo

Başbakan Erdoğan\'ın, ABD Başkanı Obama\'ya Hediye Ettiği Tablo

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ABD Başkanı Barack Obama'ya hediye edilen hat sanatı eserini yapan Hattat Mustafa Cemil Efe, "Sayın Obama ile Sayın Başbakanımızın o eseri de ortalarına alarak fotoğraf çektirmesi, eserin bana ait"...

17.05.2013 16:56

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından ABD Başkanı Barack Obama'ya hediye edilen hat sanatı eserini yapan Hattat Mustafa Cemil Efe, "Sayın Obama ile Sayın Başbakanımızın o eseri de ortalarına alarak fotoğraf çektirmesi, eserin bana ait olmasından ziyade hat sanatı ve Türk-İslam sanatı adına enfes bir şey" dedi.

Efe, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İstanbul Antik Sanat AŞ'nin sahibi ve hat koleksiyoneri Mehmet Çebi'nin kendisini telefonla arayarak, Erdoğan tarafından Obama'ya hediye edilmek üzere tablo hazırlamasını istediğini söyledi.

Daha sonra Çebi ile yeniden görüşerek, eserle ilgili görüş alışverişinde bulunduğunu belirten Efe, "Mehmet Çebi, sanat kısmına hiç müdahale etmeden eserin nasıl yazılacağını söyledi. 2-3 haftalık bir zaman diliminde tabloyu hazırladık. Çebi'ye götürüp teslim ettim. O da Sayın Başbakanımıza verdi. Başbakanımız da Sayın Obama'ya hediye etti" ifadesini kullandı.

-"Bu, Başbakanımızın ve Mehmet Çebi beyin bir gayretidir"-

Efe, hat sanatının, dünyanın öbür ucuna kadar ulaşmasının kendisini çok sevindirdiğini anlattı.

Erdoğan'ın geleneksel Türk-İslam sanatlarına verdiği değer ve Mehmet Çebi gibi koleksiyonerlerin emekleriyle Türk-İslam sanatlarının nereye kadar gidebileceğini gördüklerini dile getiren Efe, şöyle konuştu:

"Bu, Başbakanımızın ve Mehmet Çebi beyin bir gayretidir. Sayın Obama ile Sayın Başbakanımızın o eseri de ortalarına alarak fotoğraf çektirmesi, eserin bana ait olmasından ziyade hat sanatı ve Türk-İslam sanatı adına enfes bir şey. Son derece güzel. O da bize nasip oldu. Eserimin orada olması benim adıma çok gurur verici, sevindirici bir şey."

Efe, hilye-i şerifler de yazdığı bilgisini vererek, bunlardan 4'ünün, Çebi tarafından Erdoğan'a hediye edildiğini sözlerine ekledi. - BURSA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan'ın, ABD Başkanı Obama'ya Hediye Ettiği Tablo - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement