Başbakan Erdoğan'ın Kurban Hisselerinin 3'ü Saraybosna'da Kesildi - Son Dakika
Güncel

Başbakan Erdoğan'ın Kurban Hisselerinin 3'ü Saraybosna'da Kesildi

Başbakan Erdoğan\'ın Kurban Hisselerinin 3\'ü Saraybosna\'da Kesildi

Türk Kızılayı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve bazı bakanların vekaletinin de aralarında bulunduğu 100 kurbanın kesimini Saraybosna'da yaptı Kesimi yapılan ...

15.10.2013 14:38

Türk Kızılayı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ ve bazı bakanların vekaletinin de aralarında bulunduğu 100 büyükbaş kurbanın kesimini Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da yaptı.

Türk Kızılayı Genel Başkan Ahmet Lütfü Akar'ın da katılımıyla Saraybosna yakınlarındaki Semizovac'ta, vekaleti verilen kurbanların kesimi sabah saatlerinde başladı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) Başkanı Serdar Çam'ın vekaletlerinin de aralarında bulunduğu kurbanların kesiminin ardından paketlenen etler, Bosna Hersek'teki ihtiyaç sahibi yaklaşık 4 bin aileye dağıtılmaya başlandı.

Türk Kızılayı Genel Başkanı Ahmet Lütfi Akar, kuban kesim alanında AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'de ve tüm dünyada düzenledikleri kampanya kapsamında vekaletle kurban kesimi gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Balkanlar'da kurbanları kestikleri yerlerden birinin Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna olduğunu belirten Akar, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Türk Kızılayı'na verdiği 7 hisse kurbandan 3'ünün bugün Saraybosna'da kesildiğini bildirdi.

Akar, Bosna Hersek'te 100 büyükbaş kurban kestiklerini dile getirerek, "Bu kurbanlar arasında sayın Başbakan Erdoğan'ın, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'ın, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'in vekaletleri de bulunuyor" diye konuştu.

Türk Kızılayı'nın Bosna Hersek'in dışında Makedonya, Bulgaristan, Afrika, Somali, Cibuti, Etiyopya ve Pakistan ile Myanmar- Bangladeş sınırında Myanmarlı göçmenler için de kurban kesimi gerçekleştirdiğini anlatan Akar, "Biz bugün buradayız, özellikle Bosna Hersek'i seçtik, çünkü kardeş Bosna Hersek halkı ile bayramda birlikte olmak istedik" diye konuştu.

Kurban kesim yerinde bulunan Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Ahmet Yıldız ise Türk Kızılayı'nın dünyanın her yerinde ihtiyaç sahiplerine, sadece bayramda değil, her zaman ulaşmaya çalıştığına işaret ederek, bugün de Bosna Hersek'te anlamlı bir çalışma yaptığını söyledi.

Bosna Hersek ve Balkan Müslümanları'nın Kurban Bayramı'nı kutlayan Yıldız, Kızılay'ın Bosna Hersek'te böyle biretkinliği düzenlemesinin kendisini çok mutlu ettiğini kaydetti. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Erdoğan'ın Kurban Hisselerinin 3'ü Saraybosna'da Kesildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement