Başbakan Yardımcısı Bozdağ Bulgaristan'da - Son Dakika
Güncel

Başbakan Yardımcısı Bozdağ Bulgaristan'da

Başbakan Yardımcısı Bozdağ Bulgaristan\'da

Bozdağ Rusçuk’taki İmam Hatip Lisesi’ni ve Plevne’deki Osmanlı tabyasını ziyaret etti

07.08.2013 14:23

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Bulgaristan'ın Rusçuk kentindeki İmam Hatip Lisesi'ni ve Plevne'de Osmanlı-Rus Savaşı'nın yapıldığı alanda yer alan Panorama Müzesi'ni ziyaret etti. Bozdağ müzenin karşısında Osmanlı askerleri tarafından kullanılan Kovancılar Tabyası'nın anıtına çelenk koyarak dua etti.

Bulgaristan'da dün başlayan temas ve incelemelerini bugün Rusçuk kentinde sürdüren Bozdağ, 1990'dan bu yana hizmet veren Rusçuk İmam Hatip Lisesi'ni ziyaret etti. Bozdağ, okul müdürü Aziz Azizov'dan eğitim çalışmaları ve avludaki Mirzan Sait Paşa Camisi'nin durumu hakkında bilgi aldı.

İbadete kapalı ve bakımsızlık nedeniyle harap bir görüntüsü olan tarihi caminin durumunu değerlendiren Bozdağ, yapının çatlak duvarlarının ve kırık camlarının üzücü bir manzara oluşturduğunu belirtti. Bozdağ, heyetinde yer alan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) temsilcilerine talimat vererek, hem Rusçuk'taki hem de dün ziyaret ettiği Şumnu'daki Tombul Camisi'nin restorasyonu için gerekli yardımın yapılacağını belirtti. Bulgaristan hükümeti ile işbirliği içinde olduklarını ve Bulgaristan Kültür Bakanlığı'nın tarihi iki caminin onarımına yardım etme izin verdiğini anlatan Bozdağ, TİKA yetkililerinin süreci hızlandıracağını söyledi.

Bozdağ ayrıca, Bulgaristan'da imam hatip okullarında toplam 300 öğrencinin eğitim görmekte olduğunu ve mezun öğrencilerin yüzde 90'ının üniversiteye girebilmiş olmasından büyük memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

-Osmanlı taybasında dua

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, daha sonra Rusçuk'tan Plevne'ye geçerek, burada Osmanlı-Rus Savaşı'nın yapıldığı alanda yer alan Panorama Müzesi'ni gezdi.

1977'de Osmanlı-Rus Savaşı'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla kurulan 115 metre uzunluğundaki üç boyutlu savaş manzaralarının yer aldığı maket ve tablolardan oluşan alanı gezen Bozdağ'a, silah standının yer aldığı bölümde de Osmanlı ordusunun kullandığı seçkin silahlar hakkında bilgi verildi.

Müzenin Genel Müdürü Milko Asparuhov, ziyaret sırasında Bozdağ'a, savaş alanında bulunan orijinal Osmanlı mermilerinden oluşan bir koleksiyon hediye etti.

Bozdağ daha sonra müzenin karşısında Osmanlı askerleri tarafından kullanılan Kovancılar Tabyası'nın anıtına çelenk koyarak dua etti.

Bozdağ'a ziyaretinde AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Bursa Milletvekilleri Mustafa Öztürk ve Hakan Çavuşoğlu, Yurt Dışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Kemal Yurtnaç, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Hasan Kamil Yılmaz, TİKA Başkan Yardımcısı Süreyya Er, İslam Tarih, Sanat ve Kültür Araştırma Merkezi (IRCICA) Genel Direktörü Halit Eren ve diğer yetkililer eşlik ediyor.

Bozdağ'ın akşam saatlerinde Filibe kentine geçerek burada bir iftar programına katılması bekleniyor. - Sofya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başbakan Yardımcısı Bozdağ Bulgaristan'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement