
Genelkurmay eski Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, "Bugün 18 Mart 2014, Çanakkale Zaferini kazananların torunları, Türk Donanmasının en güzide personeli düzmece ve kirli oyunlarla Balyoz hükümlüsü olarak cezaevlerinde tutsaktır" dedi.
Geçtiğimiz günlerde Ergenekon davasından tahliye edilen Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, 18 Mart Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Gününe ilişkin bir mesaj yayımladı.
18 Mart 1915 günü Çanakkale'de dünyanın yenilmez donanmasının Türk askeri karşısında yenildiğini anımsatan Başbuğ, deniz harekatının bu şekilde sonuçlanmasının dünyada büyük bir şaşkınlık yarattığını kaydetti.
Bu büyük zaferi kazananları, Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere saygı ve şükran duyguları içinde andığını belirten Başbuğ, "Bugün 18 Mart 2014, Çanakkale Zaferini kazananların torunları, Türk Donanmasının en güzide personeli düzmece ve kirli oyunlarla Balyoz hükümlüsü olarak cezaevlerinde tutsaktır. Türk Donanmasına oynanan bu oyunun hala farkında olmayanları, seyirci kalmaya devam edenleri büyük şaşkınlıkla ve üzüntüyle izlemekteyiz" ifadelerini kullandı.
Son Dakika › Güncel › Başbuğ'dan 18 Mart Mesajı: Türk Donanmasının En Güzide Personeli Düzmece Oyunlarla Tutsaktır - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.