Basın Konseyi: Halktan Haberlerin Gizlenmesi Kabul Edilemez - Son Dakika
Güncel

Basın Konseyi: Halktan Haberlerin Gizlenmesi Kabul Edilemez

Basın Konseyi, 4 eski bakan hakkında önerge görüşmelerinin yayınlandığı Meclis TV'de yayının aksamasına tepki gösterdi.

05.05.2014 19:09  Güncelleme: 19:42

Basın Konseyi'nden yapılan yazılı açıklamada, 4 eski bakan hakkında Meclis soruşturma komisyonu kurulmasına ilişkin önerge görüşmelerinin yayınlandığı Meclis TV'de yayının aksamasına tepki gösterildi.

"HALKTAN HABERLERİN GİZLENMESİ KABUL EDİLEMEZ"

Basın Konseyi, "Açık toplumlarda, demokrasinin tüm kurallarının işlediği ülkelerde, halkın haber alma hakkına saygı asıldır. Basın özgürlüğü ve şeffaflık çerçevesinde, halktan haberlerin gizlenmesi kabul edilemez" açıklamasına bulundu.

Basın özgürlüğüne yönelik tehditlerle mücadele edilirken, TBMM'deki 4 bakanla ilgili yolsuzluk fezlekelerinin görüşüldüğü oturumun halktan gizlendiği ve sansür uygulandığı kaydedildi.

"BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ VE ŞEFFAFLIK İLKESİ"

TBMM'nin Meclis TV ve spor yayınlarının aksadığı gerekçesiyle TRT 3'ün yayının talimatlarla kesildiği savunulan açıklamada, "Açık toplumlarda, demokrasinin tüm kurallarının işlediği ülkelerde, halkın haber alma hakkına saygı asıldır. Basın özgürlüğü ve şeffaflık çerçevesinde, halktan haberlerin gizlenmesi kabul edilemez" denildi.

"BASIN KONSEYİ OLARAK KINIYORUZ"

Bazı televizyon kanallarının, TBMM oturumunu, yayın yasağını "korsan" şekilde delerek, halkı gerçeklerden haberdar etme çabalarının da dikkatle izlendiği belirtilen açıklamada, "Kamuoyunun bilgilenme hakkının engellenmesi olarak değerlendirdiğimiz bu durumu reddediyor, Basın Konseyi olarak kınıyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Basın Konseyi: Halktan Haberlerin Gizlenmesi Kabul Edilemez
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Basın Konseyi: Halktan Haberlerin Gizlenmesi Kabul Edilemez - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • MELTEM: Halk herşeyi görüyor ve biliyor.Sandıkları kadar cahil ve bilgisizde değiliz.Ama onlar hala bazı şeylerin değiştiğini görmek ve kabullenmek istemiyor. 2 0 Yanıtla
  • sakin: Doğru bakar kör olmuş herkes, öğrenilmiş çaresizlik sendromu hatta bence öğretilmiş çaresizlik sendromunun pençesinde bu millet, yani yapacak bişey yok daha ileride neler olur neler. 0 0 Yanıtla

Advertisement