Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Karakaya - - Son Dakika
Güncel

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Karakaya -

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Karakaya -

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, basın kartlarının iyileştirilmesine yönelik bir çalışma yürüttüklerini belirterek, gazetecilerin haklarını artırmaya özellikle de basın kartlarının prestijini artırmaya dönük ciddi gayret sarf ettiklerini söyledi.

15.01.2014 16:38

Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, basın kartlarının iyileştirilmesine yönelik bir çalışma yürüttüklerini belirterek, gazetecilerin haklarını artırmaya özellikle de basın kartlarının prestijini artırmaya dönük ciddi gayret sarf ettiklerini söyledi.

Selçuk Üniversitesi (SÜ) ile Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünce düzenlenecek olan "Sosyal Medya ve Bilinç" temalı "Afiş ve Kısa Film Yarışması"nın protokolü imzalandı.

Karakaya, SÜ Rektörlük binasında düzenlenen toplantıda, genel müdürlük çalışmaları kapsamında yerel ve bölgesel basın buluşmaları düzenlediklerini bildirdi.

Anadolu basınının gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla "Anadolu Basını Özendirme Yarışması" düzenlediklerini ifade eden Karakaya, bu yıl düzenlenecek olan yarışmanın kapsamında, genç ve çocuk iletişimciler yarışmasının da yer alacağını dile getirdi.

Karakaya, basın kartlarının prestijinin artırılmasına yönelik çalışma yürüttüklerini anlatarak, "Son bir yıldır basın kartlarının dijital ortama aktarılmasında bazı sorunların giderilmesiyle ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Basın kartları lehine bir şeyler üretmeye çalışıyoruz diğer yandan da serbest piyasa koşulları aleyhimize gelişiyor. Bu gerilim içerisinde gazetecilerimizin haklarını artırmaya, özellikle basın kartlarının prestijini artırmaya yönelik ciddi gayretler sarf ediyoruz" diye konuştu.

- "İletişim fakültesi mezunlarına kurumumuzda istihdam sağlıyoruz"

İletişim fakültelerinin yürütülen çalışmanın ayrılmaz bir parçası olduğuna değinen Karakaya, "Genel Müdürlük olarak son iki yıldır istihdamımızın büyük bölümünü iletişim fakültesi mezunları oluşturuyor. İletişim fakültesi mezunu arkadaşlarımıza kurumumuzda yer vermeye gayret gösteriyoruz" dedi.

SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel ise SÜ'nün iletişim fakültesince en iyi şekilde temsil edildiğini aktardı.

Sosyal medyanın gündelik yaşamın bir parçası haline geldiğini vurgulayan Gökbel, sosyal medya aracılığıyla insanların kendilerini rahatça ifade edebilme imkanı bulabildiğini işaret etti.

Gökbel, sosyal medyanın, günümüzde etkisini giderek artırdığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"İnsanların çoğu sosyal medya ile kendilerine bir kanal açmış durumdadır. Bu fırsat diğer yandan bazı problemleri de beraberinde getiriyor. Bu sorunların giderek artmaya başladığı günümüzde bu yarışmamızda bu konun ele alınması son derece yerinde bir düşüncedir. Öğrencilerimizin geniş katılımıyla yarışmadan güzel sonuçlar alınacağına inanıyorum. Bu yarışmada Türkiye çapında, kamu spotu olarak kullanılabilecek ürünler çıkacağına inanıyorum."

Konuşmaların ardından, Basın-Yayın Enformasyon Müdürü Murat Karakaya ve SÜ Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, afiş ve kısa film yarışmasının protokolünü imzaladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Basın-Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Karakaya - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement