Başkent'te 1 Mayıs Sıhhiye'de Kutlandı - Son Dakika
Güncel

Başkent'te 1 Mayıs Sıhhiye'de Kutlandı

Başkent\'te 1 Mayıs Sıhhiye\'de Kutlandı

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının Ankara’daki adresi Sıhhiye Meydanı oldu.

01.05.2015 17:19

1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının Ankara'daki adresi Sıhhiye Meydanı oldu. Miting dolayısıyla kapatılan caddeyi boş gören vatandaşlar ise voleybol oynayıp, fotoğraf çektirdi.

Ankara'da sendikalar, dernek ve sivil toplum örgütleri, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nü kutlamak için Ankara Garı'nda toplandı. Sıhhiye Meydanı'na doğru kortej halinde yürüyen işçiler ellerinde çeşitli dövizler taşıyıp, sloganlar attı. İşçiler, Sıhhiye Meydanı'na arama noktalarında üstleri aranarak alındı. Bazı grupların arama noktalarına yaklaştığı sırada ellerinde meşale yaktıkları ve koşarak geçtikleri görüldü. Kutlamalarda ellerinde tırpan olan şeytan kıyafetli kişilerin yanı sıra elinde balyoz olan ve sırtına melek kanatları takılmış işçi kostümlü canlı manken de yer aldı. Korteje çocuklarıyla birlikte katılan işçilerin olduğu yürüyüşte bazı işçiler ses araçlarından çalınan şarkılar eşliğinde oynadı. Sıhhiye'nin sembol heykellerinden olan geyik heykelinin üzerine çıkan bazı kişiler ise bayrak açtı.

1 Mayıs kutlamalarının yapıldığı Sıhhiye Meydanı'na çıkan yollar ise kutlamaların başlamasına saatler kala kapatıldı. Bunu fırsat bilen bazı vatandaşlar, Atatürk Bulvarı'nı voleybol sahasına çevirdi. Keyifle voleybol oynayan gençler, boş caddenin sefasını sürdü. Bazı vatandaşlar ise telefonlarını çıkartarak caddeye oturup fotoğraf çektirdi.

Sıhhiye Meydanı'ndaki kutlamalar sendika, dernek ve sivil toplum örgütlerinin yetkililerinin konuşmalarının ardından sona erdi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkent'te 1 Mayıs Sıhhiye'de Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement