Başkent'teki "Eğitimde Yaşanan Hak İhlallerine Hayır" Mitingi Sona Erdi - Son Dakika
Güncel

Başkent'teki "Eğitimde Yaşanan Hak İhlallerine Hayır" Mitingi Sona Erdi

Başkent\'teki "Eğitimde Yaşanan Hak İhlallerine Hayır" Mitingi Sona Erdi

Alevi derneklerinin çağrısıyla Sıhhiye Meydanında düzenlenen “Eğitimde Yaşanan Hak İhlallerine Hayır” mitingi sona erdi.

12.10.2014 16:22

Alevi derneklerinin çağrısıyla Sıhhiye Meydanında düzenlenen "Eğitimde Yaşanan Hak İhlallerine Hayır" mitingi sona erdi. Mitingde, zorunlu din dersleri ve IŞİD saldırıları protesto edildi.

Alevi derneklerinin çağrısı ile Sıhhiye Meydanında düzenlenen "Eğitimde Yaşanan Hak İhlallerine Hayır" mitingine sivil toplum kuruluşları, CHP ve HDP milletvekilleri destek vermek amacıyla katılım gösterdi.

Bazı siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de aralarında bulunduğu kalabalık, IŞİD saldırıları ve eğitimde hak ihlallerine tepki göstermek amacıyla Sıhhiye Meydanı'nda toplandı. Mitinge CHP ve HDP'den milletvekilleri de destek verdi.

Düzenlenen miting için, Atatürk Bulvarı, Osmanlı Kavşağı ile Kızılay Kavşağı arası, Mithatpaşa Caddesi ve Necatibey Caddesi araç trafiğine kapatıldı. Ankara Adliyesi ve Mithatpaşa Caddesi üzerinde kontrol noktaları oluşturuldu. Miting alanına girmek isteyen gruplar kontrol noktalarında yapılan kontrollerin ardından miting alanına alındı. Mithatpaşa Caddesi üzerinde oluşturulan arama noktasından giriş yapan bir grup ile polis arasında arbede yaşandı.

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkanı Ercan Geçmez, Avrupa Alevi Dernekleri Federasyonu Başkanı Turgut Öken ve Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir Sıhhiye Meydanında toplanan kalabalığa seslendi.

Saz eşliğinde söylenen türkülerin ardından miting sona erdi ve Sıhhiye Meydanı'nda toplanan kalabalık olaysız bir şekilde ayrıldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Başkent'teki 'Eğitimde Yaşanan Hak İhlallerine Hayır' Mitingi Sona Erdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement