Başkentte Kültür Sanat - Son Dakika
Güncel

Başkentte Kültür Sanat

Başkentte Kültür Sanat

Devlet Tiyatroları bu hafta 15 oyunla, Devlet Opera ve Balesi ise 7 eserle seyirci karşısına çıkacak."Ben Ödüyorum" 28 Kasım'da Küçük Tiyatro'daki prömiyer ile tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

22.11.2012 10:13

Devlet Tiyatroları bu hafta 15 oyunla, Devlet Opera ve Balesi ise 7 eserle seyirci karşısına çıkacak.

"Ben Ödüyorum" 28 Kasım'da Küçük Tiyatro'daki prömiyer ile tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak.

Bu hafta Başkentlilerin katılabileceği bazı kültür sanat etkinlikleri şunlar:

-Tiyatrolar-

Akün Sahnesi:

"Bir Delinin Hatıra Defteri" 27 ve 28 Kasım'da seyredilebilecek. Yönetmenliğini Cem Emüler'in üstlendiği oyunda Erdal Beşikçioğlu rol alıyor.

Altındağ Tiyatrosu:

Fürazan'ın yazdığı, Funda Mete'nin yönettiği "Kış Gelmeden", 22-23 ve 24 Kasım'da seyirci karşısına çıkacak. Çocuk oyunu "Boğaç Han" sahnelenecek. İzmir Devlet Tiyatrosu yapımı "Mirasılar", 27 ve 28 Kasım'da izlenebilecek.

Büyük Tiyatro:

Orhan Asena'nın yazdığı, Serhat Nalbantoğlu'nun yönettiği "Hürrem Sultan", 23 ve 25 Kasım'da sahne alacak. Oyunun müzikleri Can Atilla'ya, dekor tasarımı Güven Öktem'e, kostümleri ise Sevgi Türkay'a ait. 27 Kasım'da da "Kerbela" seyirciyle buluşacak.

Cüneyt Gökçer Sahnesi:

"Fosforlu Cevriye" müzikali 27 ve 28 Kasım'da sanatseverlerin karşısına çıkacak. Suat Derviş'in kaleminden çıkan yapımın müzikleri ve yönetmenliği ise Gülriz Sururi'ye ait.

Küçük Tiyatro:

Haldun Taner'in yazdığı "Huzur Çıkmazı" 22-23 ve 24 Kasım'da izlenebilecek.

"Ben Ödüyorum" 28 Kasım'da prömiyer yaparak tiyatroseverlerin beğenisine sunulacak. Vladlen Alexandrov'un yönettiği oyunda aldatılmış yalnız bir erkeğin aile mutluluğunu elde etmek için profesyonel bir aktrisi eş, sokak fahişesini kız ve parasız bir ressamı dost olarak kiraladığı kurmaca yaşamıyla yüzleşmenin hüzünlü ve neşeli halleri anlatılıyor. Olcay Kavuzlu, Şevki Çepa, Sinem Şahin, Nurcan Süer ve Ceren Narinoğlu'nun rol aldığı oyunu Yves Jamiaque yazdı, Hüseyin Mevsim çevirdi.

Oda Tiyatrosu:

Zeynep Kaçar'ın yazdığı, Ünsal Coşar'ın yönettiği "Krem Karamel", Servet Pandur Burak Talı'nın performansıyla 22-23 ve 24 Kasım'da sahnelenecek. 27 ve 28 Kasım'da ise Şahin Örgel'in yazdığı, Murat Çidamlı'nın yönettiği "Yosunlar" seyredilebilecek.

Stüdyo Sahne:

"Jerry ve Tom" 23, 25 ve 27 Kasım'da seyirciyle buluşacak. İnsan öldürmeyi rutin haline getirmiş iki kiralık katilin anlatan oyunda Cüneyt Mete, Özgür Öztürk, Ünsal Coşar ve Yıldız Kaplan rol alıyor.

İrfan Şahinbaş Sahnesi:

"Cesaret Ana ve Çocukları", 22 ve 24 Kasım'da sahne alacak. 28 Kasım'da ise "Yastık Adam" izlenebilecek. İlham Yazar'ın yönettiği oyunda Tolga Tekin, Mesut Turan, Murat Çidamlı, Buğra Koçtepe rol alıyor.

Şinasi Sahnesi:

"Sırça Kümes", 27 ve 28 kasım'da seyircilerin karşısına çıkacak.

-Opera-

Opera Sahnesi :

"Amazonlar" balesi 22 Kasım'da, "Harem" 24 Kasım'da seyredilebilecek. Modern dans gösterisi "Bir Yaz Gecesi Rüyası", 26 Kasım'da sahnelenecek. "Don Giovanni" operası ise Kasım ayında dinlenebilecek.

Operet Sahnesi:

"Seslerle Anadolu" müzikli gösterisi 25 Kasım'da sahneye konacak. 27 Kasım'da ise "Keman-Trombon Resitali" sanatseverlere sunulacak.

Leyla Gencer Sahnesi :

Çocuk müzikali "Sihirli Dünya" 25 Kasım'da sahnelenecek.

-CSO-

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, 22-23 Kasım'da "Çin haftası-" temalı bir konserle CSO Konser Salonu'nda müzikseverlerin karşısına çıkacak. Perry So-'nun şef ve Cheng-Yıng Chuang'ın "Pipa" ile solist olarak yer aldığı konserde, "Yasemin Çiçeği Üvertürü", Liu Xing'in "Reminiscences of Yunnan"ile Antonin Dvorak'ın "7. Senfoni re minör op.70" eserleri seslendirilecek.

Muhabir: Tuğba Özgür Durmaz

Yayıncı: Tolga Özgenç - ANKARA

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement