Başkentte su ürünleri denetimi (2) - - Son Dakika
Güncel

Başkentte su ürünleri denetimi (2) -

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ekipleri, Ankara Toptancılar Hali Su Ürünleri bölümünde kaçak balık satışı yapılmasına yönelik denetimde bulundu.

17.01.2014 13:25

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü ekipleri, Ankara Toptancılar Hali Su Ürünleri bölümünde kaçak balık satışı yapılmasına yönelik denetimde bulundu. Denetimlerde, 71 işyerine toplam 74 bin 802 TL para cezası uygulandı, yaklaşık 3,5 ton balığa da el konuldu

Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü Denetim Birim Müdürü Yaşar Kayabaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Büyük Hal, Ulus Hali, Sakarya Caddesi ve çeşitli ilçelerde faaliyet gösteren balık satıcılarına yönelik 14 farklı ilden gelen 30 personel ile çapraz denetim yaptıklarını belirterek, kontrollerin yapıldığı ilde görev alan personelin denetimlere katılmadığını, il dışından gelen ekibin çalışmada görev aldığını söyledi.

Kayabaşı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde yasa dışı balık avcılığı kapsamında daha önce İstanbul, İzmir, Samsun, Balıkesir, Bursa'da denetimler yaptıklarını, bu haftada Ankara'da aynı çerçevede denetim gerçekleştirdiklerini belirtti.

Ankara'da 4 gün içinde 2 kez balık halinde, çok kez de şehir içindeki parekende satışı yapan balıkçılarda denetim yaptıklarını aktaran Kayabaşı, "Başkentte denetimlerde, 71 işyerine toplam 74 bin 802 TL para cezası uygulandı, yaklaşık 3,5 ton balığa da el konuldu. Yasa dışı balık satışı yapan iş yerine, ilk kez ceza kesildiğinde 959 lira tekrar ederse para cezası 2 katına çıkarılıyor. El konulan balıkları veteriner ekip kontrol ediyor, insan sağlığına aykırı bir durum bulunmazsa bunlar değerlendiriliyor, aksi halde imha ediliyor" diye konuştu.

Başkentte su ürünleri denetimi (2) -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkentte su ürünleri denetimi (2) - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement