Batman'da "Prof. Dr. Fuat Sezgin'i Anma Paneli" - Son Dakika
Güncel

Batman'da "Prof. Dr. Fuat Sezgin'i Anma Paneli"

Batman'da "Prof. Dr. Fuat Sezgin'i Anma Paneli" düzenlendi.

02.05.2019 22:50

Batman'da "Prof. Dr. Fuat Sezgin'i Anma Paneli" düzenlendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2019 yılını Fuat Sezgin yılı ilan etmesi nedeniyle Batman Üniversitesi ile Uluslararası Sağlık Eşitliği Derneği (USED) işbirliğinde merkez kampüste "Prof. Dr. Fuat Sezgin'i Anma Paneli" gerçekleştirildi.

Vali Hulusi Şahin, burada yaptığı konuşmada, insanlık ailesine herkesten çok katkı sunan bir medeniyetin evlatları olduklarını söyledi.

Prof. Dr. Fuat Sezgin'in ömrünü bu medeniyetin değerlerini ortaya koymak için çalışarak geçirdiğini ifade eden Şahin, şöyle konuştu:

"Kullandığımız sıfır sayısından geometriye kadar aklımıza gelebilecek bugünkü bilimin temeli mesnedi İslam dünyasının eseridir. Fuat hocamız işte bize bunları kazandırdı. Biz bunları unutmuştuk."

Konuşmanın ardından AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mücahit Yanılmaz, Fatih Sultan Mehmet Vakfı Üniversitesi Öğretim Üyesi Doktor Peter Janathan Starr ve Fatih Sultan Mehmet Vakfı Üniversitesi Doktora Öğrencisi Hacı Yaver Çerçi sunumlarını yaptı.

Panele Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, USED Batman Şubesi Başkanı Osman Bağaç, öğretim görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar da katıldı.

Batman\'da "Prof. Dr. Fuat Sezgin\'i Anma Paneli"
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Batman'da 'Prof. Dr. Fuat Sezgin'i Anma Paneli' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement