Baykal, Güzelbahçe Belediye Başkanı'nı Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Baykal, Güzelbahçe Belediye Başkanı'nı Ziyaret Etti

Baykal, Güzelbahçe Belediye Başkanı\'nı Ziyaret Etti

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'de siyasi hayata girenlerin apansızın çeşitli suçlamaların, komploların, tertiplerin hedefi haline gelebildiğini söyledi.

06.11.2010 19:52

CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye'de siyasi hayata girenlerin apansızın çeşitli suçlamaların, komploların, tertiplerin hedefi haline gelebildiğini söyledi. Baykal ''Siyasetçi bunların altında ezilmemeli. Halkımız da bu olaylar karşısında doğru tavrı takınmalı' dedi.

Baykal, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce'yi makamında ziyaret etti. İnce'nin daveti üzerine gerçekleşen ziyarete Sarmaşık operasyonu kapsamında tutuklandıktan sonra bir süre önce cezaevinden tahliye olan eski belediye başkanı Ertan Avkıran da katıldı. Baykal, burada yaptığı konuşmada son yerel seçimlerden önce aniden Güzelbahçe Belediyesi'ni hedef alan suçlamalar yapıldığını söyledi. Baykal, ''Dava açıldı, tutuklamalar yapıldı. Seçim öncesinde Güzelbahçe'ye çok önemli bir müdahale yapıldı. Bu tabii ki hem Güzelbahçeliler hem de CHP'liler için büyük bir sınav oldu. Hepinizi başarıyla geçtiğiniz için kutluyorum. Eski belediye başkanı Ertan Avkıran ve sizler bu olayı göğüslemeyi, aşmayı ve bu durumun Güzelbahçe'ye CHP'ye hiçbir zarar vermemesini sağlamak için gayret gösterdiniz. Halk da bunu gördü. Seçimlerde CHP adayı Mustafa İnce'yi seçti' dedi.

Baykal, hakkın yerini bulduğunu Avkıran'ın tahliye olduğunu, bu sonucu aslında herkesin bildiğini söyledi. Ancak, bu süreçte haksızlıklar yapıdığını, ızdaraplar, acılar çekildiğini belirten Baykal, çarpıcı bir genelleme yaptı. Baykal, ''Türkiye'de siyasi hayatın böyle bir yönü var. Siyasi hayata girenler apansızın çeşitli suçlamaların komploların, tertiplerin hedefi haline gelebiliyorlar. Bunları taşımasını bilmek lazım. Bunların altında ezilmemek lazım. Halkımızın da bu olaylar karşısında doğru tavrı takınması lazım. Bu olayda bunun olduğunu gördük. Türkiye'de bu tip yöntemlerle siyaset yapma anlayışına bir son verilecektir. Hukuk ve siyaset hiç zaman birbirine alet edilmeyecektir' dedi. Baykal Başkan İnce'nin daha önce Avkıran'ın ekibinde meclis üyesi olduğunu, bu nedenle deneyimi bulunduğunu belirterek mevcut altyapıyı değerlendirip ilçeye önemli katkılar yapacağına inandığının söyedi. Baykal, daha sonra türk kahvesi içti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Baykal, Güzelbahçe Belediye Başkanı'nı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement