Baymak'tan Merkezi Sistem Isınma İçin Güçlü Çözüm - Son Dakika
Güncel

Baymak'tan Merkezi Sistem Isınma İçin Güçlü Çözüm

Baymak\'tan Merkezi Sistem Isınma İçin Güçlü Çözüm

Baymak, yeni uygulamaya alınan binalarda enerji performans yönetmeliğine uyumlu çözümler sunuyor!

06.03.2013 17:16

Baymak Multibloc 3 Tam Geçişli Kazan & Baymak BG Serisi Gaz Brülörleri

Isıtma-soğutma sektörünün lider ismi Baymak, merkezi sistem ısınan binalar için ihtiyaca uygun farklı seçeneklerle tam kapsamlı, enerji verimliliği yüksek, yeni uygulamaya alınan binalarda enerji performans yönetmeliğine uyumlu çözümler sunuyor!

Yenilenebilir enerji tüketimi ve enerji tasarrufu için yapılan çalışmalar neticesinde kabul edilen 5627 sayılı Enerji Verimliliği Kanunu kapsamında hazırlanan "Binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği" ile 2000 m2'nin üzerindeki yeni yapılan binalarda merkezi ısıtma sistemi kullanımı zorunlu hale geldi. Bu esaslara göre binalarda; toplam kullanım alanının 2.000 m2'den büyük olması halinde merkezi ısıtma sistemi yapılır ve merkezi ısıtma sistemine sahip binalarda merkezi veya lokal ısı veya sıcaklık kontrol cihazları ile ısınma maliyetlerinin ısı kullanım miktarına bağlı olarak paylaşımını sağlayan sistemler kullanılır.

Baymak, ısıtma-soğutma sektörünün lider ismi olarak enerji verimliliği ve enerji tasarrufuna büyük önem vererek en ekonomik çözümler sunmak için çalışıyor. Merkezi ısıtma sistemlerine geçiş yapacak tüm binaların, sitelerin ısınma ve kullanım sıcak suyu ihtiyaçlarını karşılamak için sadece Baymak ile çalışmaları yeterlidir. Baymak, Türkiye'nin dört bir yanında, 7x24 yaygın servis ağıyla, tam çözüm anlayışı ile hizmet vererek hayatı kolaylaştırır.

Merkezi sistem kurulumları için ihtiyaçların belirlenmesine, seçilecek yakıt tipine ve kullanım alanına göre çeşitli kapasite ve ebatlarda birçok farklı alternatif sunabilen Baymak, a'dan z'ye ekonomik çözümler sunan paketler hazırladı.

MERKEZİ SİSTEM ISINMA İÇİN GÜÇLÜ ÇÖZÜM

Baymak Multibloc 3 Tam Geçişli Kazan

Yüksek teknoloji ve mühendislik ürünü olan Multibloc 3 Tam Geçişli Kazan Serisi birçok avantaj ve yeniliği bir arada sunmaktadır. Kazan kapasitesi 60 000 kcal/h – 500 000 kcal/h arasında değişen Multibloc serisi kazanlar üç tam geçişlidir. Üç geçişli kazanlarda, oluşan ısı mümkün olduğu kadar kazanın içinde dolaştırılarak enerjinin tamamına yakınının suya verilmesi sağlanmaktadır. Böylece çok büyük bir ekonomi sağlanmış olur ve kazanın verimi de artar.

Düşük sıcak su teknolojisi ile yüksek verim* değerlerine ulaşır. Multibloc kazan termomix teknolojisine sahiptir. Termomix teknolojisi ile ek bir su soğutma sacı sayesinde soğuk su direkt olarak yoğuşma yapacak yüzeylere çarptırılmadan kazan içerisinde sıcak alanlara yönlendirilir. Bu sayede kazan içerisinde yoğuşma olmaması sağlanır. Her Baymak ürünü gibi düşük baca emisyonu sayesinde de çevre dostu bir ürün olan Multibloc kazan merkezi sistem ısıtmadan enerji tasarrufu sağlar. (*Yüksek ısılı verim %94)

Baymak Multibloc 3 Tam Geçişli Kazan, eliptik gövdesi sayesinde dar alanlardan bile kolay geçiş yaparak kazan dairelerinde daha az alan kaplar.

Düşük sıcaklıkta kazanların çalışmasını sağlayan Termomix Teknolojisi

Yüksek ısıl verim %94

3 tam geçişli kazan yapısı ile duman gazlarının ısısından maksimum ölçüde yararlanma

Düşük baca emisyonu ile çevre dostu

Baymak BG Serisi Gaz Brülörleri

Doğalgaz Brülörü, hava (O2) ve yakıtı kontrollü ve verimli olarak yanmayı sağlayacak karışımı oluşturan cihazdır. Bu cihazların genel prensibi; esas olan yanma verimini yükselterek ideal yanma şartlarına ulaşmak ve çevre kirliliğinin önlenmesine, enerji tasarrufu sağlanmasına katkı sağlamaktır.

Baymak BG serisi gaz yakıt brülörleri, TS EN 676 ve DIN 4787 Avrupa standartlarına uygun ileri teknoloji ürünleri ile Baymak merkezi sistem kazanlara tam uyum sağlar.

Baymak BG Serisi gaz brülörleri 15 – 1225 kW (12.900 – 1.053.500 kCal/h) kapasite aralığında doğalgaz ve LPG yakabilme özelliğinde, tek, çift ve oransal olarak, 21 mbar ve 300 mbar gaz basıncına uygun üretilmektedir.

Brülör üzerine monte edilmiş elektronik röle ve kumanda sistemi, minimum hava ve gaz basınç presostatları ile tam otomatiktir.

BG serisi gaz brülörleri standart olarak kontrol ve kumanda elemanları, gaz hattı armatürleri ile komple teslim edilir.

- Siemens elektronik kumanda rölesi

- Dungs minimum gaz ve hava prosestatları

- Ateşleme ve alev kontrolü (iyonizasyon) elektrotları

- Dungs gaz hattı ( filtre, regülatör, çalışma ve emniyet selenoidlerinden oluşan multiblok)

BAYMAK ısıtma soğutma sektöründe, Türkiye'nin yükselen hedeflerine katkıda bulunmayı misyon edinerek çalışıp, ürün yelpazesini her geçen gün enerji verimliliğine ve sürdürülebilir enerji üretimine paralel olarak çeşitlendiriyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Baymak'tan Merkezi Sistem Isınma İçin Güçlü Çözüm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement