Bayram Sofralarını "Zeytinli Baklava" Tatlandıracak - Son Dakika
Güncel

Bayram Sofralarını "Zeytinli Baklava" Tatlandıracak

Zeytin ve zeytinyağıyla ünlü Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki bazı pastane ve tatlıcılarda üretilen zeytinli baklavalar, Kurban Bayramı yaklaşırken yoğun talep görüyor.

19.09.2015 14:55  Güncelleme: 09:04

Zeytin ve zeytinyağıyla ünlü Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki bazı pastane ve tatlıcılarda üretilen zeytinli baklavalar, Kurban Bayramı yaklaşırken yoğun talep görüyor. Geleneksel cevizli ve fıstıklı baklavaların yanı sıra "zeytinli baklava" da üreten ilçedeki pastane ve tatlıcılar, bayram öncesi mesailerini artırdı.Ayvalıklı pasta ve tatlı ustası Miray Anaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bayram için çok sayıda zeytinli baklava siparişi aldıklarını söyledi.

Zeytinli baklavanın hazırlık sürecini anlatan Anaz, "Zeytin, tarladan yeşil olarak toplanıyor. Ondan sonra bunu şekerle pişiriyoruz, soğutuyoruz. Soğuttuktan sonra kavanozlara koyup istediğimiz zaman çıkarıp baklava yapıyoruz. Baklava yaparken önce hamurunu tutuyoruz ve yufka açıyoruz. Daha sonra zeytini makinede eziyoruz ve onları yufkaların içine koyup üzerini hamurla kapatıyoruz ve kesiyoruz. Fırında pişirip, şerbetliyoruz. Yağ olarak zeytinyağı, tereyağı kullanıyoruz" diye konuştu.

Anaz, zeytinli baklavayı yiyenlerin çok memnun kaldığını kaydetti.Ayvalık'ta pastane işleten Ahmet Tarçın da Kurban Bayramı öncesinde zeytinli baklava siparişlerinin arttığını belirtti. Zeytinli baklavayı fuarlarda da tanıttıklarını anlatan Tarçın, "Midilli'de, İzmir'de fuarlara götürüyoruz. Tepkiler iyi ve arayan da çok oluyor. Şu anda bayram için zeytinli baklavanın talibi çok. Bayram sofralarını zeytinli baklava tatlandıracak" ifadelerini kullandı.

Müşterilerden Ayşe Has ise zeytinli baklavanın tadının çok güzel olduğunu vurgulayarak, "Diğer baklavalardan farklı. Harika bir tadı var, ben bayılıyorum. Bayram için de almayı düşünüyorum" dedi. Zeytinli baklava için önceden yoğurulmuş ve dinlenmeye bırakılmış hamur, nişasta yardımıyla kağıt inceliğinde özenle açılıyor .Ardından kat kat tepsiye yayılan yufkaların arasına, şekerle kaynatılarak tatlandırılan yeşil zeytinler konuluyor. Zeytinlerin üstü tekrar yufka ile örtülüyor. Tepsi içinde kesilen ve üzerine bolca zeytinyağı dökülen baklava, bir süre dinlendirildikten sonra fırında pişirilip şerbeti dökülerek tüketime hazır hale getiriliyor. Ayvalık'ta, zeytinli baklavanın kilogramı 20 liradan satışa sunuluyor.

Bayram Sofralarını "Zeytinli Baklava" Tatlandıracak
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bayram Sofralarını 'Zeytinli Baklava' Tatlandıracak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement