Baytekin Fezada Çarpışanlar" Mtv Türkiye’de - Son Dakika
Güncel

Baytekin Fezada Çarpışanlar" Mtv Türkiye’de

Baytekin Fezada Çarpışanlar" Mtv Türkiye’de

MTV Türkiye Fantastik Filmler Kuşağı'nın Merakla Beklenen Yeni Filmi "Baytekin Fezada Çarpışanlar" Karşınızda!

15.10.2010 14:39

MTV Türkiye'de, Türk sinemasının renkli kahramanlarıyla hafızalarımıza kazınan kült filmlerini izleme şansı sizin. Her Pazartesi saat 21.00'de MTV Türkiye Fantastik Filmler Kuşağı'nda, tarihin tozlu raflarında unutulmaya yüz tutmuş Türk sinemasının en fantastik örnekleri karşınızda. Kaçıranlar için tekrarları Pazar 11:00'de .

Baytekin Fezada Çarpışanlar

Amerikan pop kültüründe derin izler bırakmış ünlü çizgi roman karakteri, bilimkurgu kahramanı "Falsh Gordon" ilk kez 1934'te Alex Raymond'un çizgileriyle yayınlandı

Gordon ülkemize Amerika'daki çıkışından çok fazla zaman geçmeden, 1935'de "Çocuk Sesi" dergisinde "Baytekin" adıyla yayımlanmaya başladı. Kahramanların isimlerinin Türkçeleştirilmesi o dönemler yaygın bir alışkanlıktı ve aynı şekilde Dale Arden'in adı Yıldız, Zarkov'un adı da Çetinel olmuştu.

"Uzay yolu", "Supermen", "Yıldız Savaşları" başta olmak üzere bilimkurgu sinemasının birçok yapıtına öncülük eden "Flash Gordon" 1938'den itibaren defalarca filme çekildi. 1980'de ingiliz yönetmen Mike Hodges'ın yaptığı film bunlar arasında en çok iz bırakan oldu. "Flash Gordon Space Soldiers" filminin bir kopyası, 1967'de Türk sinemasının üretken yönetmeni Şinasi Özkonuk tarafından "Baytekin Fezada Çarpışanlar" adıyla sinemaya aktarıldı. Baytekin rolünü Hasan Demirtaş'ın üstlendiği filmin orijinal müziği '60'ların progresif anadolu rock grubu Koyun tarafından yapılmış olması ise filmle ilgili dikkat çeken bilgiler arasında.

1967'den bugüne orjinalliğini koruyan ve fantastik Türk sinemasının en önemli eserleri arasında yer alan "Baytekin Fezada Çarpışanlar" Fantastik Filmler Kuşağı'nda MTV Türkiye'de.

Yönetmen ve Senaryo : Şinasi Özonuk (Alex Raymond'un çizgi romanlarından)

Görüntü Yönetmeni : Fevzi EryılmazOyuncular : Hasan Demirtaş, Meltem

Mete, Aşkın Dilek, Sevgi Can

Yayın tarihi : 18 Ekim Pazartesi

Yayın saati : 21.00

Tekrarı : 24 Ekim Pazar/ 11.00

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Baytekin Fezada Çarpışanlar' Mtv Türkiye’de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement