Bbt Oyuncularından Eylem - Son Dakika
Güncel

Bbt Oyuncularından Eylem

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Eylemden genel görüntüler- Yapılan açıklamalardan detaylar- Pankartlardan ve sloganlardan detaylar BBT oyuncularından eylem Bakırköy Belediye Tiyatrosu'nda (BBT) çalışan 26 oyuncu ve 3 müzisyen işten çıkarılmaları nedeniyle eylem yaptı.

25.06.2015 15:52

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Eylemden genel görüntüler- Yapılan açıklamalardan detaylar- Pankartlardan ve sloganlardan detaylar BBT oyuncularından eylem Bakırköy Belediye Tiyatrosu'nda (BBT) çalışan 26 oyuncu ve 3 müzisyen işten çıkarılmaları nedeniyle eylem yaptı.Cumhuriyet Meydanı'nda Belediye İş Sendikası 2 Nolu Şube Başkanı Erol Özdemir, sanatın ve sanatçının fazlasıyla yıpratıldığı bir zamanda, sanata ve sanatçıya sahip çıkmanın önemli olduğunu kaydetti.Bakırköy Belediyesi'nde "sanatçı kıyımı" yapılmasının endişe verici olduğunu aktaran Özdemir, tiyatro bünyesinde 417 çalışan olduğunu, Sayıştay uyarısıyla küçülmeye gidildiğini ancak, küçülmenin tiyatronun bel kemiği olan oyuncular ve müzisyenlerin işten atılarak yapılmasının yanlış olduğunu dile getirdi.BBT'de, en çok 15 ve en az 3 yıldır çalışan 26 oyuncu ve 3 müzisyenin sözleşmelerini gerekçe gösterilmeden feshedildiğini belirten Özdemir, şunları kaydetti: "Bu 29 sanatçının işten çıkarılmalarına gerekçe gösterilecek hiçbir yüz kızartıcı suç ve disiplinsizlik yok. Seyirci ilgisizliği öne sürülerek kaldırılan 10 oyunun biri 7 temsilden sonra, bir diğeri de 5 sezondur kapalı gişe devam ederken kaldırılmıştır. Öne sürülen gerekçenin hiç de gerçekçi olmadığı barizdir. Yıllardır her sezon başı geçici iş sözleşmesi imzalatarak işe aldığı, hiçbir iş tanımı yapmadan sezon boyunca çalıştırdığı, her sezon sonunda sezon bitti gerekçesiyle işten çıkardığı oyuncu ve müzisyenlerin geçen sene başlattığı mücadeleler sonucunda toplu iş sözleşmesi imzalanırken, sezon içinde bu uygulamaların düzeltileceği, taleplerin yerine getirileceği sözü Bakırköy Belediye Başkanı Sayın Bülent Kerimoğlu tarafından verilmiş olmasına rağmen bu konuyla ilgili Bakırköy Belediye Tiyatrosu yönetiminin bugüne kadar hiçbir girişimi olmamıştır."Özdemir, sanatçıların mesleki niteliklerine uygun bir şekilde mesleki tanımlamalarının yapılarak toplu iş sözleşmelerinin yeniden düzenlenmesi, işten çıkartılan tiyatro müdürlüğüne bağlı tüm oyuncu ve müzisyenlerin işe iadelerinin yapılmasını talep ettiklerini belirtti.

Bbt Oyuncularından Eylem
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bbt Oyuncularından Eylem - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • cevap verecek yüreği olan varsa, ara ara kontrol edeceğim: SAÇMA ARKADAŞLAR SAÇMA! Sözleşmeler bitirilmedi, yıllık olan sözleşme süresi dolarak bitti. Ve yenilenmedi, öyle bir zorunluluk yok. Yani bir haksızlık yok. AYRICA sözleşmesi yenilenmeyen tüm oyuncuların tazminatları ödendi. HAKSIZLIK BUNUN NERESİNDE ? 0 0 Yanıtla

Advertisement