Bdp'li Aksoy: "10 Bini Aşkın Kürt Siyasetçi, Cezaevlerine Konulmuştur" - Son Dakika
Güncel

Bdp'li Aksoy: "10 Bini Aşkın Kürt Siyasetçi, Cezaevlerine Konulmuştur"

Bdp\'li Aksoy: "10 Bini Aşkın Kürt Siyasetçi, Cezaevlerine Konulmuştur"

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy "AKP hükümetinin siyasi soykırım operasyonlarında, 10 bini aşkın Kürt siyasetçi tutuklanarak cezaevlerine konulmuştur" derken, partisinin İmralı görüşmelerine ilişkin hafta başında bir açıklama yapacağını ifade...

04.01.2013 16:47

BDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy "AKP hükümetinin siyasi soykırım operasyonlarında, 10 bini aşkın Kürt siyasetçi tutuklanarak cezaevlerine konulmuştur" derken, partisinin İmralı görüşmelerine ilişkin hafta başında bir açıklama yapacağını ifade ettiBDP Ağrı Milletvekili Halil Aksoy "AKP hükümetinin siyasi soykırım operasyonlarında 10 bini aşkın Kürt siyasetçi tutuklanarak cezaevlerine konulmuştur" derken, partisinin İmralı görüşmelerine ilişkin hafta başında bir açıklama yapacağını ifade etti.

TBMM'de bir basın toplantısı yapan Aksoy, "Hiçbir hukuki dayanağı olmadığı halde, halkın binlerce oyunu alarak seçilen 5 milletvekilimiz hala cezaevindedir. Birçok belediyemiz yapılan operasyonlar sonucu çalışamaz hale gelmişlerdir. Şırnak KCK davasında 40 kişiye 400 yılı aşkın hapis cezası verilmiştir" dedi.

Doğubeyazıt'ta yaşanan mayın patlamalarına da değinen Aksoy, "Gün geçmiyor ki Kürt coğrafyasında mayın patlaması ya da arazide bulunan askeri mühimmatın patlaması sonucu çocuklar yaşamını yitirmesin. Özellikle askeri kışlaların, yerleşim yerlerine yakın olduğu yerler ile İran, Irak ve Suriye sınırına yakın bölgelerde bu olaylar sıklıkla yaşanmaktadır. Önlem alınmadığı takdirde Doğubeyazıt'ya daha birçok can, mayınlara kurban gidecektir. Başta Milli Savunma Bakanı olmak üzere tüm yetkilileri mayınlar konusunda duyarlı olmaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Aksoy, BDP-İmralı görüşmelerine ilişkin bir soruya ise, hafta başında BDP Eşbaşkanlarının konuyla ilgili açıklama yapacağı cevabını verdi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bdp'li Aksoy: '10 Bini Aşkın Kürt Siyasetçi, Cezaevlerine Konulmuştur' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement