Bdp'li Zenderlioğlu: Askerlik Düzenlemesinin Mart'a Kalması Oy Avcılığı - Son Dakika
Güncel

Bdp'li Zenderlioğlu: Askerlik Düzenlemesinin Mart'a Kalması Oy Avcılığı

Bdp\'li Zenderlioğlu: Askerlik Düzenlemesinin Mart\'a Kalması Oy Avcılığı

Zorunlu askerlik süresinin kısaltılmasıyla ilgili düzenlemenin Mart 2014'te yürürlüğe konması önerisini manidar bulan BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, "Aylardır gündemde olmasına rağmen yerel seçimlerden 28 gün öncesine"...

21.10.2013 14:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Zorunlu askerlik süresinin kısaltılmasıyla ilgili düzenlemenin Mart 2014'te yürürlüğe konması önerisini manidar bulan BDP Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu, "Aylardır gündemde olmasına rağmen yerel seçimlerden 28 gün öncesine terhislerin getiriliyor olması akıllarda oy avcılığı mı yapılıyor sorusunu getiriyor. 80 bin asker ve bu askerlerin de aileleri düşünüldüğünde yaklaşık 500-600 bin kişiyi direkt, bir o kadarını da dolaylı olarak etkileyen bir durum söz konusu. Bununla birlikte askere gidecek gençler de hesaplanırsa bu girişimin oy avcılığı veya bir seçim yatırımı olduğu şüpheleri kuvvetlenmektedir" dedi.

ANF'ye göre, yaklaşık 80 bin kişiyi ilgilendiren kararla ilgili değerlendirmelerde bulunan BDP'li Zenderlioğlu terhislerin 1 Kasım 2013 tarihinden itibaren başlatılması gerektiğini söyledi. 1 Mart 2014 tarihinin yerel seçimler öncesine denk düşmesinin kamuoyunda şüphelere yol açacağını belirten Zenderlioğlu, bu bir seçim yatarımı değilse terhislerin en kısa sürede gerçekleşmesi gerektiğini vurguladı.

Askerliğin 12 aya indirilmesi konusunun 2 aydan uzun bir süredir gündemde tutulması, hükümet yetkililerinin de konuyu sık sık gündemde tutmasını manidar bulduğunu belirten Zenderlioğlu, "Askerliğin kısalması uzun zamandır gündemde olan bir konu. Bu konu gündemde tutularak ciddi bir kamuoyu yaratılmıştır. Askerlik süresinin an itibariyle kısaltılması halinde 80 bin asker terhis edilecektir. Aylardır gündemde olmasına ve hazırlıklar yapılmasına karşın yerel seçimlerden 28 gün öncesine terhislerin getiriliyor olması akıllarda oy avcılığı mı yapılıyor sorusunu getiriyor. 80 bin asker ve bu askerlerin de aileleri düşünüldüğünde yaklaşık 500-600 Bin kişiyi direk, bu rakamın bir o kadarını da dolaylı olarak etkileyen bir durum söz konusu. Bununla birlikte askere gidecek gençler de hesaplanırsa bu girişimin oy avcılığı ve ya bir seçim yatırımı olduğu şüpheleri kuvvetlenmektedir" şeklinde konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bdp'li Zenderlioğlu: Askerlik Düzenlemesinin Mart'a Kalması Oy Avcılığı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement