Belçika Dışişleri Bakanı Reynders, Suriyeli Mültecileri Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Belçika Dışişleri Bakanı Reynders, Suriyeli Mültecileri Ziyaret Etti

Belçika Dışişleri Bakanı Reynders, Suriyeli Mültecileri Ziyaret Etti

Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders, Kilis'te, 13 bin Suriyelinin bulunduğu konteyner kentte incelemelerde bulundu.

16.10.2012 19:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders, Kilis'te, 13 bin Suriyelinin bulunduğu konteyner kentte incelemelerde bulundu.

Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders, beraberindeki heyetle konteynır kente geldi. Heyet, burada Kilis Valisi Süleyman Tapız, Koordinatör Vali Veysal Dalmaz, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Temsilcisi Suphi Atan ve diğer yetkililer tarafından karşılandı. Basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından yetkililerden brifing aln Reynders, daha sonra ana okulu öğrencilerinin bulunduğu kreşleri gezdi. Burada öğrenciler ile sohbet eden Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders, öğrencilerin Türkçe ve Arapça şarkılarını dinledi. Bakan Reynders, öğrencilere hediyeler verdi. Öğrencilerin eğitim gördüğü yeri görünce şaşıran Bakan Reynders, çeşitli espriler yaptı. Kilis Valisi Süleyman Tapız'a Bakan Reynders, eğitime verdikleri destekten ötürü teşekkür etti. Daha sonra konteyner kentte gezerek Suriyeliler ile sohbet eden Bakan Reynders, Suriyeli kadınların el sanatları ile ilgili eğitim gördükleri merkezi gezdi.

Basın toplantısı düzenleyen Belçika Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Didier Reynders, Türkiye'de Suriyelilere sunulan hizmetlerin çok etkileyici olduğunu belirterek, "5-10 bin kişi değil, 100 bin kişiyi aşan bir topluluktan bahsediyoruz. Tüm bu topluluğa sağlanan hizmetler, gerçekten çok etkileyici. Tekrar şunu söylemem lazım, Suriyeli çocuklara yönelik eğitimin kalitesinden ve düzeyinden çok etkilendim." dedi.

BAKAN REYNDERS'E "FEHRİYE ERDAL" SORUSU

Özdemir Sabancı'nın katili olarak aranan Fehriye Erdal'ın Belçika'da öldüğü veya öldürüldüğü yönünde haberlerin medyada yer aldığının hatırlatılması üzerine Reynders, "Şuanda bu konu ile ilgili bilgim yok.

Bu konuyu soruşturacağım bakacağım. İlgililere soracağım" dedi. - KİLİS

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Belçika Dışişleri Bakanı Reynders, Suriyeli Mültecileri Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement