Belediye Araç Filosuna 6 Taze Kan - Son Dakika
Güncel

Belediye Araç Filosuna 6 Taze Kan

Belediye Araç Filosuna 6 Taze Kan

MANİSA Belediyesi, Temizlik İşleri, Park Bahçe ve Su Kanalizasyon İşleri'nde kullanılmak üzere toplam 6 yeni hizmet aracını bünyesine kattı.

28.12.2012 16:46

Belediye önünde gerçekleştirilen araç tanıtımında ihtiyaç durumunda müdürlüklerin taleplerinin yerine getirildiğini belirten Başkan Ergün, "Büyüyen Manisa'nın ihtiyaçları doğrultusunda müdürlüklerimizin talebini yerine getirerek 6 yeni hizmet aracını bünyemize kattık. Tek temennimiz güzel hizmetleri yapmak; bunun dışında da amacımız yok" diye konuştu.

Manisa Belediyesi araç filosuna katılan 6 yeni hizmet aracının tanıtımı belediye binası önünde gerçekleştirildi. İhtiyaç duyulan müdürlüklerin hizmetinde kullanılmak üzere alınan araçların tanıtımına Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Belediye Başkan Yardımcıları Hasan Eryılmaz, Tamer Çipiloğlu, Funda Solak, Temizlik İşleri Müdürü Haşim Elmalı, Park Bahçe İşleri Müdürü Serpil Çakır katıldı. Yeni alınan araçlar hakkında bilgi veren Temizlik İşleri Müdürü Haşim Elmalı, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park Bahçe Müdürlüğü ve Su Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü hizmetinde kullanılmak üzere toplamda 3 traktör, 1 adet orta 1 adet de küçük boy süpürme aracı ile yeraltı konteynerleri olan bölgelerde kullanılmak üzere 1 adet büyük vinçli aracın araç filosuna katıldığını söyledi.

Manisa Belediyesi bünyesine katılan temizlik araçlarıyla kentteki temizlik çalışmalarının daha hızlı ve daha kolay şekilde gerçekleştirileceğini belirten Temizlik İşleri Müdürü Elmalı şöyle konuştu, "Maliyeti 500 Bin TL'den fazla olan 6 yeni araç, ihtiyacı olan müdürlüklerimizin hizmetine sunulmuştur. Römorklarıyla birlikte 3 adet traktör, 2 adet biri küçük diğeri orta boy süpürme aracı araç filosuna katılmıştır. Ayrıca yeraltı konteynerlerinde bulunan çöpün transfer işlemini gerçekleştirmek amacı ile de müdürlüğümüze 1 adet büyük vinçli sıkıştırma aracı alınmıştır. Yakın zamanda sayısını 150'ye çıkartacağımız yeraltı konteynerlerinde kullanmak amacıyla bu büyük aracın sayısı artacaktır. Yeni alınan büyük vinçli araç çöpü bulunduğu yerde alıp, sıkıştırma işlemini yaparak, çöp alanına taşıyacak. Bunun yanı sıra küçük ve orta boy süpürme araçları kaldırım ve kapalı alan temizliğinde kullanılacak. Bu araçlarda ekiplerimize büyük fayda sağlayacaktır"

Araç Sayısı Artacak

Kentteki temizlik çalışmalarının hizmete sunulan yeni araçlarla çok daha pratik olarak gerçekleştirileceğini belirten Elmalı, "Sağ olsun Belediye Başkanımız Cengiz Ergün'ün desteği ile müdürlüklerimize özellikle temizliğin zor olduğu yerlerde daha rahat çalışma yapabileceğimiz makineler kazandırıldı. Önümüzdeki yıllarda bu araçların sayısı daha da artacaktır. Sanıyorum 2-3 traktör daha alınarak, hizmet kalitemiz arttırılacaktır" diye konuştu.

İhtiyaçlar Karşılanıyor

Belediye Başkanı Cengiz Ergün de göreve geldiklerinden bu yana geçen süreçte Manisa'nın büyümesi ve gelişmesi dolayısıyla müdürlüklerin ihtiyaç ve taleplerini gidermenin çabasında olduklarını belirtti. Özellikle çöp konteynerlerinin yer altına alınması nedeniyle, çöplerin çöp alanına transfer işlemini gerçekleştirmek üzere büyük hacimli bir araca ihtiyaç duyulduğunu belirten Başkan Ergün, "Müdürlüklerimizin istek ve talepleri doğrultusunda ihtiyaç duyulan her türlü aracı bünyemize katarak, hizmete sunmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda da bugün Temizlik İşleri Müdürlüğü, Su Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü ve Park Bahçe İşleri Müdürlüğümüz bünyesinde kullanılmak üzere alınan 3 traktör, 2 süpürme aracı ile büyük vinçli aracın tanıtımını gerçekleştiriyoruz. Bilindiği üzere Manisa merkezdeki ve diğer mahallelerdeki geniş alanlı bölgelerde çöp konteynerlerinin yeraltına alınma işlemini başlatmıştık. Şuanda yaklaşık 70 konteynerinin yeraltına alınma çalışmaları devam diyor. Yaklaşık 20 tanesi yeraltına alındı. Bu da yeni geniş hacimli bir araç ihtiyacını doğurdu. Alınan vinçli, geniş hacimli bu büyük araç, yeraltı çöp konteynerlerindeki çöpü olduğu yerde sıkıştırma ve çöp alanına taşıma işlevi görecek. Önümüzdeki dönemde konteynerlerin yeraltına alınma çalışmaları bir fiil devam edecek. Bu konteynerler yeraltına alındıkça bu büyük hacimli araçların da sayıları arttırılacaktır" diye konuştu.

Zaman ve Yakıt Tasarrufu Sağlanacak

Yeni alınan büyük hacimli çöp toplama aracı ile temizlik işlemlerinde zaman ve yakıt tasarrufu sağlayacağını belirten Başkan Ergün, "Bu araçlar ve çöplerin yer altına alınması neyi getiriyor; birincisi hijyen noktasında kokuyu ortadan kaldırıyor. İkincisi kedi ve köpek gibi hayvanların konteynerleri karıştırmasının önüne geçiyor. Üçüncüsü de çöplerin günde üç kere toplanmasının yerine 3 günde bir ama daha sağlıklı daha hızlı bir şekilde yapılmasına olanak sağlıyor. Bu da demektir ki hem akaryakıt giderinde hem de hizmet noktasında büyük bir rahatlama getiriyor" dedi.

Tek Amacımız Manisa'ya Güzel Hizmet Yapmak

Sokakların daha kolay temizlenmesi amacıyla alınan 2 yeni süpürme aracının da Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne büyük fayda sağlayacağını belirten Başkan Ergün, "Biri orta boy bir diğeri küçük boy süpürme aracı da vakumlu olması özelliğiyle sokaklarımızın temizliğinde büyük fayda sağlayacaktır" dedi. Tek amaçlarının Manisalılara hizmetin en iyisini vermek olduğunu söyleyen Başkan Ergün, "Ne dedik; 'Manisa değişiyor' Büyüyen bir Manisa'ya, nüfusunun her geçen gün arttığı Manisa'ya bu hizmetleri her geçen gün daha da çoğaltarak sürdürme amacındayız.

Dolayısıyla bu hizmetleri gerçekleştiren başkan yardımcılarımıza, daire müdürlerimize ve tüm müdürlük personelimize teşekkür ediyorum. Her şey Manisa için, her şey kentimizde yaşayan vatandaşımız, halkımız için. Allah hepimizi kazadan beladan korusun. Tek temennimiz güzel hizmetleri yapmak; bunun dışında da amacımız yok" diye konuştu. Konuşmaların sonrasında Başkan Ergün ve beraberindekiler araçların çalışma sistemlerini inceledi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Belediye Araç Filosuna 6 Taze Kan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement