Belediyedeki Yolsuzluk İddiasını, Aracının Arka Camında Teşhir Ediyor - Son Dakika
Güncel

Belediyedeki Yolsuzluk İddiasını, Aracının Arka Camında Teşhir Ediyor

Belediyedeki Yolsuzluk İddiasını, Aracının Arka Camında Teşhir Ediyor

Atayurt Belde Belediye Başkanlığı yapan MHP'li Sedat Yeğiner'i, bu kez otomobilinin arka camına yazdığı yazıyla teşhir ediyor.

28.10.2010 20:57

28 ARAÇ İÇİN 1 YILDA 115 AKÜ, 20 TON YAĞ ALINMIŞ

MERSİN'in Silifke İlçesi'nde Avukat Tuncay Gökten, önceki yıl billbordlara afişler yapıştırarak gündeme getirdiği yolsuzluk iddiasıyla, hakkında dava açılmasını sağladığı 2 dönemdir Atayurt Belde Belediye Başkanlığı yapan MHP'li Sedat Yeğiner'i, bu kez otomobilinin arka camına yazdığı yazıyla teşhir ediyor.

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Avukat Gökten'in CHP'den Belediye Başkanı adayı olduğu seçimi önceki başkan MHP adayı Sedat Yeğiner ikinci kez kazandı. Avukat Gökten, beldesi Atayurt'ta yıllardır yaşandığını öne sürdüğü yolsuzlukları başkan adaylığı öncesinde yaklaşık 2 yıl önce gündeme getirdi. Avukat Gökten bilbordlara, 'Toplam 23 araç için 1.5 yılda sadece 170 bin TL'lik mal alıp ne yaptınız? Bir seferde aldığınız 940 ampulü ve onlarca aküyü kime taktınız? 2 ton yağı nerenize sürdünüz?' yazılı afişler astırdı ve Belediye Başkanı ile 11 belediye çalışanı hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

12 YIL HAPİS İSTEMİYLE DAVA AÇILDI

İddialar üzerine İçişleri Bakanlığı'nın da izni ile başlatılan soruşturmada, Atayurt Belediye Başkanı Yeğiner, Muhasebe Müdürü Bülent Şen, şef Mustafa Gürsoy, belediye çalışanları Ertuğrul Şahin, Fadime Çetinkaya, Durali Ünver, Ali Kılıç, İsa Özel, Ali Yakar, Ömer Faruk Kaynar, Mehmet Ünver ve İnayet Yakar hakkında 'Görevi kötüye kullanma, kamu kurum ve kuruluşları ihalesine fesat karıştırmak' suçlarından Silifke Ağır Ceza Mahkemesi'nde 12 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Geçen hafta yapılan ilk duruşmaya Belediye Başkanı Sedat Yeğiner katılmadı, katılan sanıklar da suçlamayı kabul etmedi. Şikayeti yapan Avukat Gökten mahkemeye dilekçe vererek, müşteki olmayı talep etti. Ancak, mahkeme heyeti, avukatın suçtan direk zarar görmediğini göz önünde bulundurarak bu talebini reddetti. Tanık olarak dinlenen Gökten'in, iddialarını içeren 4 sayfalık dilekçesi de dosyaya konuldu ve duruşma ertelendi.

YAĞIN MİKTARI 20 TONA ÇIKTI

Avukat Tuncay Gökten, bu kez otomobilinin arka camına, 'Merak ediyorum. 28 araç için 1 yılda 20 ton yağ, 115 akü, 1548 ampul 229 dış 350 iç lastik alıp milletin parasını iç ederken vicdanınız azıcık da mı sızlamadı?' diye yazdırdı. Gökten, yaptığı araştırmada belediyenin 5 motosikleti için 122 günde 122 iç lastik satın alındığını saptadığını öne sürerek şunları söyledi:

"Beldemiz Türkiye'nin çilek üretiminin ciddi bölümünün yetiştirildiği bir beldedir. Dolayısıyla hal geliri çok yüksek. Yıllık 2 milyon TL sadece hal geliri olan beldede bir hizmet olmayınca, merak ederek araştırmaya başladım. Bazı belgeleri incelediğimde yolsuzluğun boyutlarının çok büyük olduğunu gördüm. Bunun yargıya taşınmasını sağladım. Benim iddiam, son 10 yılda yolsuzluğun miktarının 15 milyonu bulacağı yönünde. Ancak bazı siyasi baskılar yapılıyor. Eski belediye başkanı Kadir Ural da en son seçimlerde milletvekili oldu. Faturaları incelediğimde onun döneminde de alınmışlar var. Yolsuzluğu bir çok kuruma resmi olarak bildirmemize rağmen kapsamlı araştırma soruşturma yapılmıyor. Bunun üzerine yolsuzluğu sağa sola yazarak sesimizi duyuruyorum. Köyüm için bağırıyorum. 15 yıllık avukatım. Son 2 yıldır bu işlerle uğraşıyorum."

Halen izinde olan Başkan Sedat Yeğiner ise daha önce yaptığı açıklamalarda, kendisine yönelik suçlamaların hesabını adliyede vereceğini söylemişti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belediyedeki Yolsuzluk İddiasını, Aracının Arka Camında Teşhir Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement