Belediyeden, Havaalanında İç Hat Seferlerin Sürmesi İçin Bilet Kampanyası - Son Dakika
Güncel

Belediyeden, Havaalanında İç Hat Seferlerin Sürmesi İçin Bilet Kampanyası

Belediyeden, Havaalanında İç Hat Seferlerin Sürmesi İçin Bilet Kampanyası

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde belediye, ilçedeki havaalanında 2010 ve 2011'de yeterli yolcu kapasitesi bulunmadığı gerekçesiyle ara verilen iç hat seferlerinin 3'üncü kez son bulmaması için çift yönlü olarak bilet ücretinin yüzde 50'sini...

05.01.2013 17:59

Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi'nde belediye, ilçedeki havaalanında 2010 ve 2011'de yeterli yolcu kapasitesi bulunmadığı gerekçesiyle ara verilen iç hat seferlerinin 3'üncü kez son bulmaması için çift yönlü olarak bilet ücretinin yüzde 50'sini karşılama kampanyası başlattı. Kampanya kapsamında şimdiye kadar 80 yolcu, bilet ücretinin yarısını ödeyerek seyahat etti.

Çaycuma'nın Saltukova Beldesi'nde bulunan ve 1999'da açıldıktan sonra tek uçak inmeden 2002'de kapatılan Zonguldak Havaalanı, 2006'da Zonguldak Özel Sivil Havacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından 25 yıllığına kiralandı. Uçakların daha rahat inip kalkabilmesi için çevresindeki 235 metrelik Bostancılar Dağı'nın tıraşlanmasından sonra havaalanında Temmuz 2009'da Almanya'ya uçak seferleri başladı.

YURT İÇİ SEFERLERE 2 KEZ ARA VERİLDİ

Nisan ve kasım ayları arasında yapılan yurt dışı seferleri devam ederken, Mayıs 2010'da ilk kez sadece Zonguldak-İstanbul arası başlayan yurt içi seferlerine, yeterli yolcu bulunmadığı gerekçesiyle Aralık 2010'da ara verildi. 2011'in Haziran ayında yeniden başlayan İstanbul seferlerine, temmuz ayında aynı gerekçeyle yeniden ara verildi. Geçen 23 Kasım'da havaalanında yurt içi seferleri İstanbul ve Trabzon olmak üzere 3'üncü kez yeniden başladı.

ARA VERİLMESİN DİYE KAMPANYA

Borajet Havayolları ile haftanın 2 günü Zonguldak-İstanbul ve Zonguldak-Trabzon arası karşılıklı yapılan uçuşlara, 70 kişilik uçağın sadece yüzde 30'unun dolması üzerine yeniden ara verilmesi tehlikesi ortaya çıktı. Çaycuma Belediyesi, yurt içi seferlerin 3'üncü kez son bulmaması için İstanbul'a gidecekler için bilet ücretinin yüzde 50'sini karşılama kampanyası başlattı. Belediye, şu ana kadar 80 yolcuyu 65 ile 100 lira arasında değişen bilet ücretinin yarısını karşılayarak seyahat ettirdi.

'HAVAALANINI YAŞATMAK ZORUNDAYIZ'

Çaycuma Belediye Başkanı Ak Partili Mithat Gülşen, kampanyanın geliri daha düşük olanları kapsadığını söyledi. İlk etapta 1 ay planladıkları kampanyayı hayırsever kişi ve kuruluşların desteği ile finanse ettiklerini belirten Başkan Gülşen, şöyle dedi:

"Kampanyamız büyük ilgi gördü. Şu ana kadar 80 yolcumuzu İstanbul'a uçurduk. Havayolu ile ulaşım kolaylığını halka idrak ettirmenin yanında, bu havaalanının da işlerliğini kazandırmak zorundayız. Bölgedeki diğer sivil toplum kuruluşları ile kamu kuruluşlarının da bizi örnek almasını ve buna benzer kampanyalar yapmalarını bekliyoruz. Çünkü havaalanını yaşatmamız gerekiyor. İmkanlarımız el verirse kampanyayı uzatabiliriz."

'YÜZDE 70'İ BULMAMIZ LAZIM'

Havaalanı Müdürü Hasan Özşahin ise şu anda 70 kişilik uçağın yüzde 30'luk bölümünün dolduğunu, iç hat seferlerinin devamlı olabilmesi için bu oranın yüzde 70'lere çıkması gerektiğini söyledi. Zonguldak, Bartın ve Karabük'teki sivil toplum kuruluşları, yerel yöneticiler ve diğer kuruluşların iç hat seferlerinin devam etmesi yönünde ortak çabası olduğunu vurgulayan Özşahin, "Çaycuma Belediyesi burada örnek bir kampanya başlattı ve yolcu sayımız arttı. Şimdi Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası da benzer bir kampanya başlatmak istiyor. Diğer kuruluşların da çabasıyla yüzde 70 doluluk oranına ulaşacağımızı düşünüyoruz. Tabii bölgede uçakla seyahat etme alışkanlığı biraz zayıf. Bu alışkanlığı kazandırmak için herkesin el birliği ile çaba göstermesi gerekiyor" diye konuştu.

EE,EÇ(EE/CK) - Zonguldak/ Çaycuma

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belediyeden, Havaalanında İç Hat Seferlerin Sürmesi İçin Bilet Kampanyası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement