"Belge Takdim Töreni" - Son Dakika
Güncel

"Belge Takdim Töreni"

"Belge Takdim Töreni"

Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde "Belge Takdim Töreni" düzenlendi.

06.12.2011 15:34

2011 Yılının "Avrupa Gönüllülük Yılı" olması nedeniyle; Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı, Gaziantep Üniversitesi ve Gaziantep Ticaret Odası işbirliği Gaziantep Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezinde "Belge Takdim Töreni" düzenlendi.

Törene; Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Mutaf, Genel Sekreter Ercan Eroğlu, Bölge İdare Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, çok sayıda öğretim görevlisi ve öğrenci katıldı.

Gönüllülüğün birçok şeyi içinde taşıyan önemli bir kavram olduğuna dikkat çeken Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, "Türkiye'de bir ilk olarak bir devlet üniversitesinde öğrencilerin birazcık zoraki gönüllü Toplumsal Duyarlılık Projelerini gönüllü olarak aldığı güzel bir projeyi gerçekleştiriyoruz. Türkiye'ye örnek bir proje gerçekleştirmenin büyük hazını duyuyoruz. Gaziantep'te gerek kamu kuruluşları olsun, gerekse sivil toplum kuruluşlarıyla olsun gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Zaten bizim içersinde yer almak istediğimiz her halükarda da gönüllülüğü mutlaka temel aldığımız ve insanımızı bu açıdan bakarak değerlendirdiğimiz bir eylem içersinde konuşmak benim için çok zor değil" ifadesinde bulundu.

Gönüllüğün önemine değinen Gaziantep Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Toplumsal Duyarlılık Projeleri Genel Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Mutaf, "Birleşmiş Milletler 1985 yılında gönüllülüğü dünya genelinde yüceltmek ve gönüllü faaliyetlerine teşvik etmek amacıyla bugünün her yıl 5 Aralık'ta kutlanılmasına karar vermiş. 1985'ten bu yana dünyanın her yerinde ve ülkemizde de bugün kutlanıyor. İçinde bulunduğumuz gönüllü kelimesinin şöyle bir çözümlemesini yaptım. Gönüllü herkesle birlikte yürüdüğü sağına, soluna bakan, baktığı yerdeki problemleri, eksiklikleri, acıları gören ve gördüğü şeyden dolayı üzülen, daha sonra toplumdaki bu meseleleri nasıl çözerim diye kafa yoran ve daha sonra da harekete geçen insandır" şeklinde konuştu.

"Bir çocuk değişir, Türkiye değişir" ifadesinde bulunan Gaziantep Eğitim Parkı Yöneticisi Ümran Petekbaşı, "Bugüne kadar Gaziantep'te 2 bin gönüllünün desteğiyle 20 binden fazla çocuğumuzun eğitimine katkıda bulunduk. Toplumsal Duyarlılık Projesi kapsamında 2 bin gönüllüye ulaşmamızda destek veren Gaziantep Üniversitesine çok teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Açılış konuşmalarının sonrasında Türk Eğitim Vakfına göstermiş olduğu desteklerden dolayı Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun'a Bölge İdare Mahkemesi Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci tarafından belge takdim edildi.

Üniversitemizde yürütülen Toplumsal Duyarlılık Projelerinde Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfının göstermiş olduğu desteklerden dolayı Üniversitemiz Rektör Danışmanı ve Toplumsal Duyarlılık Projeleri Genel Koordinatörü Prof. Dr. Mehmet Mutaf'a, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun tarafından belge takdim edildi.

Türk Eğitim Vakfına desteklerinden dolayı Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu'na Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın tarafından, Gaziantep Ticaret Odası Genel Sekreteri Figen Çeliktürk'e Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan tarafından belge takdim edildi.

Toplumsal Duyarlılık Projelerinde Türk Eğitim Gönüllüleri Vakfıyla işbirliği içinde çalışan danışman öğretim elemanları Prof. Dr. Sedat Bayseç, Prof. Dr. Ali Kireççi, Doç. Dr. Mustafa Şahmaran, Doç. Dr. Abdülkadir Çevik, Doç. Dr. Mustafa Günal, Yrd. Doç. Dr. Cem Güneşoğlu, Yrd. Doç. Dr. Vahit Kaplanoğlu, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Gökçen, Yrd. Doç. Dr. Nermin Şarlak, Yrd. Doç. Dr. Aytaç Güven, Doç. Dr. Filiz Özbaş Gerçeker, Doç. Dr. Abuzer Çelekli, Yrd. Doç. Dr. Erdihan Tunç, Öğr. Gör. İskender Çalman, Yrd. Doç. Dr. Arif Yılmaz, Doç. Dr. Mehmet Çiçek'e Üniversitemiz Rektör Danışmanı Prof. Dr. Mehmet Mutaf tarafından belge takdim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Belge Takdim Töreni' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement