Belgeselcilerden 'özensizlik' Tepkisi Belgeselcilerden 'özensizlik' Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Belgeselcilerden 'özensizlik' Tepkisi Belgeselcilerden 'özensizlik' Tepkisi

Belgeselcilerden \'özensizlik\' Tepkisi Belgeselcilerden \'özensizlik\' Tepkisi

Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında belgesel ve belgeselcilere özensizlik gösterildiğini söyleyen belgesel film yapımcı ve yönetmenleri, festival komitesinden açıklama ve özür beklediklerini belirtti.

13.10.2011 18:43

Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında belgesel ve belgeselcilere özensizlik gösterildiğini söyleyen belgesel film yapımcı ve yönetmenleri, festival komitesinden açıklama ve özür beklediklerini belirtti.

Ulusal Belgesel Yarışması belgesel yönetmenleri, yapımcıları ve 13 yönetmen ile oyuncular, Altın Portakal jüri üyelerinden festivalde oluşan aksaklıkları dile getirmek üzere toplantı talep etti. Jüri üyelerinden Serap Aksoy, Meltem Ünal Erzen ve Nur Dolay, belgeselcilerle görüşmek üzere Antalya Kültür Merkezi'ne (AKM) geldi.

Basına kapalı gerçekleşen toplantı sonrasında belgesel yönetmeni Senem Tüzen, aksaklıklarla ilgili bilgi verdi. Senem Tüzen, Antalya Altın Portakal Film Festivali kapsamında belgesel ve belgeselcilere özensizlik gösterildiğini belirterek, Festival komitesinde yaşanan aksiliklerle ilgili açıklama ve özür bekliyoruz dedi.

Belgesel yapımcıları tarafından hazırlanan ve basına dağıtılan açıklamada ise şöyle denildi

Bizlere herhangi bir bilgilendirme yapılmadan filmlerimizin formatları üzerinde değişiklik yapılarak bütün maddi ve manevi haklarımız ihlal edilmiştir. Filmler son derece düşük kalitede izlenmiş, kimi filmlerin yanlış kopyaları gösterilirken, kimileri yarıda kesilmiş, henüz seyirci yerini alırken başlatılmış ve altyazıları göz ardı edilmiştir. Belgesel gösterimleri öncesinde filmler ile ilgili yeterli ve sağlıklı duyuru yapılmamış, gösterim başlarken seyircilere hiçbir açıklama ya da bilgi verilmemiştir. Basın mensupları ya da diğer festival konukları için hazırlanan günlük festival programlarında belgesel gösterim saatleri ya da mekanları ile ilgili herhangi bir bilgiye rastlanmamaktadır. Yönetmenler ile seyircinin bir araya geleceği herhangi bir ortam sağlanmamıştır. Belgesel festivallerinin geleneği olan herhangi bir söyleşi de düzenlenmedi. Ulusal belgesel film yarışması jürisi katılım konusunda yeterli hassasiyeti göstermemiştir. Jürinin tamamının katıldığı hiçbir belgesel gösterimi olmadığı gibi kimi gösterimler tamamen jürisiz gerçekleşmiştir.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belgeselcilerden 'özensizlik' Tepkisi Belgeselcilerden 'özensizlik' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement