'Ben Yapmadım' Dedi, Ama Ömür Boyu Hapsi İstendi - Son Dakika
Güncel

'Ben Yapmadım' Dedi, Ama Ömür Boyu Hapsi İstendi

\'Ben Yapmadım\' Dedi, Ama Ömür Boyu Hapsi İstendi

Konya'da evinin önünde bıçaklanan 26 yaşındaki Fatih Uysal'ın ölümüyle ilgili tutuklanan 29 yaşındaki Hakan Davaslı'nın yargılanmasına başlandı.

23.01.2013 13:52

Konya'da evinin önünde bıçaklanan 26 yaşındaki Fatih Uysal'ın ölümüyle ilgili tutuklanan 29 yaşındaki Hakan Davaslı'nın yargılanmasına başlandı. Davaslı, Uysal'ın belindeki bıçağını kapıp kendini bıçakladığını iddia etti. Ancak savcılık 'kasten adam öldürme' suçundan sanık hakkında ömür boyu hapis cezası istedi.

Olay, 11 Aralık 2012 günü merkez Selçuklu Mahallesi Dumlupınar Mahallesi Gürsoy Sokak'ta meydana geldi. Fatih Uysal, ağabeyi 30 yaşındaki Özer Uysal, arkadaşı Hakan Davaslı ve 31 yaşındaki Mehmet Çiftçi ile birlikte alkol aldı. 4 kişi daha sonra Uysal kardeşlerinin evinin önüne geldi. Özer Uysal, arkadaşı Mehmet Çiftçi ile konuştuğu sırada, biraz ileride Hakan Davaslı ile konuşan Fatih Uysal, kanlar içinde yere yığıldı. Karın ve sol elinden bıçaklanan Uysal, ağabeyi ve arkadaşları tarafından otomobille Beyhekim Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Uysal, yapılan tüm müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi.

'KARDEŞİMİN NASIL BIÇAKLANDIĞINI GÖRMEDİM'

Uysal'ın ölümünün ardından ağabeyi ve 2 arkadaşı gözaltına alındı. Kardeşinin nasıl bıçaklandığını görmediğini belirten Özer Uysal, polisteki ifadesinde "Mehmet Çiftçi ile sohbet ediyordum. Fatih de, biraz ileride Hakan ile konuşuyordu. Birden yere yığıldığını fark ettik. Hakan bize Fatih'in kendini bıçakladığını söyledi. Nasıl olduğunu bilmiyorum" dedi. Özer Uysal ile benzer ifade veren Mehmet Çiftçi de, Fatih Uysal'ın nasıl bıçaklandığını görmediğini söyledi.

'BIÇAĞI ALIP KENDİNİ BIÇAKLADI'

Fatih Uysal'ın kendi kendini bıçakladığını öne süren Hakan Davaslı ise, "Birlikte alkol almıştık ve evlerinin önün gelmiştik. Eve gitmek istemiyordu. Diğerlerinin yanından uzaklaştık. O sırada aramızda tartışma çıktı. Belimden düşen bıçağı alıp karnına sapladı. Fatih'i hastaneye götürürken de bıçağı yolda fırlattım" dedi. Polis, olay yerinde ve Hakan Davaslı'nın tarif ettiği yerde yaptığı aramada bıçağı bulamadı.

Gözaltındaki 3 şüpheli sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Suçlamaları kabul etmeyen Hakan Davaslı, sevk edildiği nöbetçi mahkeme tarafından 'kasten adam öldürme' suçundan tutuklandı. Ağabey Özer Uysal ve Mehmet Çiftçi de serbest bırakıldı.

Tutuklu Hakan Davaslı'nın, Konya 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına başlandı. İlk kez hakim karşısına çıkan ve polisteki ifadesine benzer ifade veren Hakan Davaslı, "Fatih, belimdeki bıçağı alıp kendine saplandı" dedi.

Cumhuriyet Savcısı da mütalaasında, Hakan Davaslı'nın alkolün etkisiyle bıçağı kendisinin kullandığını kanaat getirip, Davaslı'nın ömür boyu hapis cezasıyla yargılanmasını talep etti. Sanık avukatları davadaki eksikler ve tanıkların dinlenilmesi için ek süre istedi. Duruşma 13 Şubat'a ertelendi. - Konya/ Merkez

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Ben Yapmadım' Dedi, Ama Ömür Boyu Hapsi İstendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement