Bergama Zeytini Uzakdoğu'ya Açıldı - Son Dakika
Güncel

Bergama Zeytini Uzakdoğu'ya Açıldı

Bergama Zeytini Uzakdoğu\'ya Açıldı

Turizmci Emin Urgun, Kasapoğlu Caddesinde Kurduğu 'Pergamon Gıda Adlı Firma İle Zeytin, Zeytinyağı Ve Sabun Ürünlerini Çine Ulaştırıyor.

05.01.2011 09:02

Emekli bir bankacı olan Turizmci Emin Urgun, ilçenin tarihi varlığına son derece duyarlı olmakla birlikte bölgenin ekonomik gücünün canlandırılması için tek başına adeta çırpınarak değişik projeler üretiyor.

Emin Urgun'un üzerinde durarak gerçekleştirdiği projelerden birisi de Bergama'ya bağlı köylerde üretilen halis zeytinyağını o köylerin adlarıyla şişeleyip Bergama ismiyle markalaştırarak yabancı ülkelere pazarlayarak ilçe tanıtımına katkı koymak. Sağancı, Samanlık, Yenice, Çağlan, Narlıca, Pınarköy, Alacalar, Örenli, Çukurbağ, Çamköy, Bozköy, Eğrigöl, Koyuneli, İsmailli, Gaylan, Çeltikçi, Tırmanlar, Akçenger köyleri başta olmak üzere 18 köyün zeytinyağını kendi adlarıyla markalaştırdığı şişelerde satıyor.

Markalaştırdığı bu köylerin zeytinyağlarını yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da alıcı bulduğunu belirtiyor. Yaptığı işten çok mutlu olduğunu ifade eden Emin Urgun, "Bergama arkeolojik açıdan öncelikli tarihi ile önemli bir ilçe olmasının yanında yer altı ve yer üstü doğal kaynaklarıyla da çok önemli bir konuma sahip. Ben bir yandan bunların tanınması yolunda uğraşı verirken, bir yandan da işin içine Bölgeye son derece yararlı olacağını düşündüğüm ekonomik boyutuyla da Bergama'nın kalkınması için çaba gösteriyorum" dedi.

Turizmci Emin Urgun, Zeytin ve Zeytin yağı pazarı ile ilgili görüşlerine son noktayı ise şöyle koydu. "Antik çağdan Osmanlıya kadar Bergama Zeytin yağı bu özellikleri nedeniyle Kralların ve padişahların tercih ettiği sağlık iksiri olmuştur. Pergamon zeytin ve zeytinyağlarını yeniden insanlığın beğenisine sunuyoruz. 2004'te ulusal pazara 2005 yılında ise ilk Fransa ile uluslararası pazara sunulan Pergamon zeytin, zeytinyağı ve sabunlarına gösterilen ilgi her geçen gün artış gösteriyor.

Bu yıl ürünümüzü Çin pazarına bile gönderiyoruz.Yaptığımız özel ambalajlarına Bergama köylerin isimlerini vererek Pergamon, bölge tarihinin ve kaynaklarının tanıtılmasına da hizmet ediyoruz. Her insanın yaşadığı bölgeye dair görevlerinin olduğu bilincinde ve çevre halkından aldığımız büyük desteğin yüklediği sorumluluk bilinciyle ticari hayatımızı sürdürmekteyiz.

Özenle seçmekte olduğumuz Bergama ürünlerini, doğal ve sıhhi şartlarda ambalajlayarak ve üstüne Pergamon adını yazarak piyasaya sunuyoruz. Çoğu zaman ticari düşüncelerin ötesinde doğru iş, iyi ürün ve dürüst ticaret felsefemizi ve şirket vizyonumuzu oluşturuyor. Bölge sosyo-ekonomik yapısının tıpkı 3500 yıldır olduğu gibi, hep hak ettiği yerlerde bulunmasını sağlamakta şirket misyonumuzu oluşturmaktadır" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bergama Zeytini Uzakdoğu'ya Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement