Berlin'de Mültecilerin İşgal Ettiği Okul Boşaltılıyor - Son Dakika
Güncel

Berlin'de Mültecilerin İşgal Ettiği Okul Boşaltılıyor

Berlin\'de Mültecilerin İşgal Ettiği Okul Boşaltılıyor

Yaklaşık bir buçuk yıl önce Würzburg'dan Berlin'e gelen bir grup mülteci, Kreuzberg'in Oranien Meydanı'na çadırlar kurarak Almanya'nın mülteci politikalarını protesto etmişti.

25.06.2014 17:37

Yaklaşık bir buçuk yıl önce Würzburg'dan Berlin'e gelen bir grup mülteci, Kreuzberg'in Oranien Meydanı'na çadırlar kurarak Almanya'nın mülteci politikalarını protesto etmişti. Mültecilerden bir bölümü daha sonra semtteki boş bir okula yerleşerek işgal etmişlerdi. Yaklaşık bir buçuk ay önce Oranien Meydanı'ndaki çadırlar senatonun kararıyla kaldırıldı. Şimdi de aylar sonra okul, senatonun isteği üzerine boşaltılmak isteniyor. Bir grup mülteci binayı boşaltıp kendilerine gösterilen yerlere taşınmayı kabul ederken, bir diğer grup okulu boşaltmayı reddediyor.

MÜLTECİ YURTLARINA DÖNMEK İSTEMİYORLAR

Berlin polisi senatonun kararı ve belediyenin iradesiyle, okulu boşaltmak üzere harekete geçti ve okulun bulunduğu Ohlauer Caddesi'ni trafiğe kapadı. Bir grup Berlinli de, binanın zorla boşaltılmasını protesto etmek ve mültecilerle dayanışma göstermek amacıyla okulun bulunduğu sokağa gelerek sığınmacılara destek verdi. Zaman zaman protestocularla polis arasında gergin anlar yaşandı. Sol Parti Milletvekili Hakan Taş, okula gelerek mültecilerle görüştü. Berlin Senatosu'nun almış olduğu karar üzerine polisin okulu boşaltmak üzere göreve çağrıldığını söyleyen Taş, 'Az sayıda mülteci okulu boşaltmayı kabul ederken, okulda bulunan çok sayıda mülteci toplu konaklanan mülteci yurtlarına geri dönmek istemiyor. Berlin'de kalarak oturma ve çalışma hakkı elde etmek istiyorlar. Bu doğrultuda da okuldaki protestolarına devam etmek istediklerini söylüyorlar' dedi. Hakan Taş, yaklaşık 15 kadar mültecinin okulun çatısına çıkarak polisin zorla binaya girmesi durumunda atlayacaklarını söyledikleri bilgisini de verdi. Yine işgal edilen okulda konaklayan bazı Roman aileler okuldan uzaklaştırıldı. İşgal edilen okulda, ikna çabalarına rağmen bazı sığınmacıların eylemleri devam ediyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Berlin'de Mültecilerin İşgal Ettiği Okul Boşaltılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement