Beş Nesil Birarada - Son Dakika
Güncel

Beş Nesil Birarada

Beş Nesil Birarada

Muğla'nın Datça İlçesi'nde yaşayan ve 106 yaşında olduğu belirtilen Fatma Ural, kızı, torunu, torunun kızı ve torunun torunu ile yaşlılar haftasını kutladı.

22.03.2013 11:39

Muğla'nın Datça İlçesi'nde yaşayan ve 106 yaşında olduğu belirtilen Fatma Ural, kızı, torunu, torunun kızı ve torunun torunu ile yaşlılar haftasını kutladı.

Nüfus kayıtlarına göre 1907 yılında dünyaya gelen Fatma Ural, 106 yıllık ömründe Kurtuluş Savaşından, Türkiye Cumhuriyeti'nin ilanına kadar çok sayıda tarihi olaya tanık oldu. 1957 yılında, 2'si kız 3'ü erkek beş çocuğunun babası olan eşi Fettah Ural 57 yaşında vefat etti. Savaş sırasında askere giden eşini 5 yıl bekleyen Fatma Nine, bir daha eşinden bu kadar uzun süre ayrı kalacağını hiç düşünmedi. Tam 56 yıl önce kaybettiği eşini hiç unutamayan Fatma Nine, hala o eski mutlu günlerini büyük bir özlemle anlatıyor.

Datça'nın Yaka Köyü'nde üç yıl önce hizmete açılan Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi (UKKSA) Yöneticisi Nevzat Metin, yaşlılar haftasında 106 yaşındaki Fatma Nine'yi evinde ziyaret ederek gününü kutladı.

PASTASINI KENDİSİ YEDİ

Misafirlerini, 72 yaşındaki kızı Nermin Balıkçı, 52 yaşındaki torunu Seval Gülcü, torunun kızı 26 yaşındaki Cansu Gülcü ve torunun torunu 6 yaşındaki Yasin Gülcü ile mutlu bir şekilde karşılayan Fatma Nine, 95 yaşındaki arkadaşı Hatice Yalçınkaya ile bol bol sohbet edip anılarını tazeledi. Gün dolayısıyla kendisine ikram edilen yaş pastayı, torunun torununun elinden yiyen Fatma Ural, bir ara arkadaşı Hatice Yalçınkaya'nın pastayı kendisinin yediğini görünce, sitem etmeyi ihmal etmedi. "Hatice kendisi yiyor" diyerek torunun uzattığı çatalı geri çeviren Fatma Nine, daha sonra kendi elleriyle pastadan yemeye başladı. Pastasını bitirdikten sonra, anılarını anlatan Fatma Nine, "Kara kaş gözlerin elmas, bu güzellik sende de kalmaz" türküsünü büyük bir neşeyle söyledi. Türküyü, yıllar önce ilçe kaymakamının da katıldığı havuz başındaki bir partide hakimin söylediğini belirten Fatma Nine, o günden sonra bu türküyü hiç unutmadığını dile getirdi.

Bir asrı aşan yaşına rağmen oldukça sağlıklı görülen Fatma Ural'ın, işitme kaybı dışında herhangi bir sağlık probleminin bulunmadığını söyleyen torunun kızı Cansu Gülcü, "Büyük ninem her zaman neşelidir. Bugüne kadar neşesini hiç kaybetmedi. Ne tansiyonu, ne de şekeri var. Soğuk algınlıkları dışında hiç hasta olmadı. Altı yıl önce düşüp bacağını kırmıştı. O kadar çabuk iyileşip ayağa kalktı ki, herkes çok şaşırdı. Yıllardır bilirim, yemeklerinde yoğurdu hiç eksik etmez" diye konuştu. - Muğla/ Datça

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beş Nesil Birarada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement