Beslenme Dostu Okul Seçildi - Son Dakika
Güncel

Beslenme Dostu Okul Seçildi

Beslenme Dostu Okul Seçildi

BURDUR'da 'Beslenme Dostu Okul' seçilen Sakarya İlkokulu'na törenle sertifika verildi.

04.11.2016 12:09

BURDUR'da 'Beslenme Dostu Okul' seçilen Sakarya İlkokulu'na törenle sertifika verildi. Sakarya İlkokulu'na 'Beslenme Dostu Okul Sertifikası', Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, İl Halk Sağlığı Müdürü Sevinç Sütlü, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram ile öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı kahvaltı programında verildi. Programda konuşan Okul Müdürü Zübeyde Tuncer, "Okulumuzda, 'Sağlam kafa sağlam vücutta bulunur' atasözümüzün ışığında en önem vermiş olduğumuz eğitimlerimizin başında sağlıklı beslenme gelmekte. Bu doğrultuda okulumuz, temiz okul, sağlıklı okul bilinciyle 2013 yılında beyaz bayrak almaya hak kazandı ve 2016 yılında yenilendi" dedi. 2015-2016 eğitim öğretim yılında 'beslenme dostu okullar' projesini uygulanmaya başlandıklarını kaydeden Tuncer, "Öğrencilerimize her sabah beslenme saatinde sağlıklı besinlerle kahvaltı alışkanlığı kazandırılmaya çalışıyoruz" dedi. Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı da öğrencilere herkesin onurla bitirmesi gereken önemli görevlerden birisinin hayatı sağlıklı bir şekilde devam ettirmek olduğunu söyledi.

Vali Yardımcısı Sandıkçı, "Bu nedenle hayatımızın daha kaliteli, daha uzun, daha sağlıklı olabilmesi için hava, su ve besinlerin çok önemi var. Bunlar olmadan sağlıklı bir hayat olamaz. Hayatımızı korumak için sağlıklı ve dengeli besleneceğiz. Yediğimize içtiğimize dikkat edeceğiz. Zararlı gıdalardan, kimyasal ve yapay gıdalardan uzak duracağız. Tamamen doğal besleneceğiz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, Okul Müdürü Zübeyde Tuncer'e 'Beslenme Dostu Okul' sertifikasını verdi. Programda, okulun halk oyunları ekibi de bir gösteri sundu. - Burdur

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beslenme Dostu Okul Seçildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement