Irak Şam İslam Devleti örgütü, Irak'ın en büyük petrol rafinerisi olan Beyci'nin kontrolünü ele geçirdi. Çatışmalarda 5 Irak askeri öldü.
Al Jazeera muhabiri Can Hasasu, bölgede Irak ordusu ile IŞİD mensupları arasındaki çatışmaların sürdüğünü söylüyor.
Beyci'nin güvenliğini bölgedeki Irak ordusuna bağlı Kürtlerden oluşan bir tugay sağlıyor.
Irak güvenlik kaynakları ve rafineri çalışanlarının anlattıklarına göre, IŞİD militanları rafineriye makineli tüfeklerle ve havan toplarıyla saldırdı.
IŞİD rafineriye saldırmak için üç ana girişten ikisini kullandı. Havan toplarından biri yedek parça deposuna isabet etti ve binadan duman yükselmeye başladı.
Irak ordusu da ülkenin kuzeyindeki bölgeyi bombalıyor. Ordunun bombardımanı bir yakıt deposunda yangına neden oldu.
IŞİD'in Irak'ın kuzeyinde ilerleyişini hızlandırdığı geçen haftadan bu yana rafineri kuşatma altındaydı.
17 Haziran Salı günü yabancı personel rafineriden tahliye edilmiş, bir saldırıya karşı güvenlik sebebiyle hazırlık yapılmıştı. Irak'ın en büyük rafinerisinde üretim durdurulmuştu.
Beyci rafinerisi Tikrit ve Musul'un arasında kalan bölgede yer alıyor. Beyci'ye yakın noktadaki Tuzhurmatu, Haviye ve Samarra bölgelerinde çatışmalar sürüyor.
Son Dakika › Güncel › Beyci Rafinerisi Işid'in Elinde - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?