Beylikdüzü'nde "Boğaz Turları"Na 35 Bin Kişi Katıldı - Son Dakika
Güncel

Beylikdüzü'nde "Boğaz Turları"Na 35 Bin Kişi Katıldı

Beylikdüzü\'nde "Boğaz Turları"Na 35 Bin Kişi Katıldı

Beylikdüzü Belediyesi'nin 'Beylikdüzü'nü boğaz ile buluşturuyoruz' sloganı ile organize ettiği ve 40 gün 40 gece devam eden, vapur gezilerine 35 bin vatandaş katıldı.

14.09.2011 15:07

Beylikdüzü Belediyesi tarafından organize edilen "Boğaz Turları"na ilçe halkından yaklaşık 35 bin kişi katıldı. Ramazan'dan 10 gün önce başlayan ve kesintisiz olarak 40 gün 40 gece devam eden gezilerde, çoğu Boğaz turuna ilk kez çıktığını ifade eden 35 bin vatandaş, İstanbul'u ve Boğaz'ı farklı bir açıdan tanıma fırsatı buldu.

İstanbul'a farklı pencereden baktılar

Beylikdüzü Belediyesi'ne ait otobüslerle mahallelerinden ücretsiz olarak taşınan vatandaşlar yine kendilerine ücretsiz olarak verilen biletlerle gezilere katıldı. Boğazın eşsiz güzelliği içerisinde gemide, yemek ve çay ikramı da sunulan vatandaşlar, uzman rehberin etkili anlatımı ile de İstanbul'u farklı şekilde tanıma imkanı buldular. Turlara katılan vatandaşlar, müzik eşliğinde oldukça eğlenceli saatler yaşadı.

Vatandaştan Başkan Uzun'a teşekkür

Ramazan ayı içerisinde de devam eden Boğaz turlarına vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. İftarını denizde, boğazın eşsiz manzarasında açmak isteyen vatandaşlar, Beylikdüzü Belediyesi'nin organize ettiği gezilere akın etti. İftarını farklı bir yer ve atmosferde açarak, değişik hisler yaşayan vatandaşlar, kendilerine bu imkanı sağlayan belediyeye teşekkür etti.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Yusuf Uzun da bazı turlara katılarak vatandaşları yalnız bırakmadı. Gezilere katılarak vatandaşlarla birlikte boğaz turu yapan Başkan Uzun, büyük takdir topladı. Hayatın sadece yemek yiyip, çalışmaktan ibaret olmadığı, sosyal yanlarının da olduğunu dile getiren vatandaşlar, farklı ancak faydalı sosyal ve kültürel projelerle de hizmet sunan Başkan Uzun'a teşekkür ettiler.

'Amacımız, insanımızın mutlu ve huzurlu olması'

Beylikdüzü'nün İstanbul'da özel bir yeri olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Uzun, böylesine özel bir ilçeye özel imkanlar oluşturmanın gayreti içerisinde olduklarını dile getirdi. Beylikdüzü'nde devam eden fiziki yatırımların yanı sıra, sosyal ve kültürel proje ile yatırımların da devam ettiğini dile getiren Başkan Uzun, "Amacımız, Beylikdüzü'nde yaşayan herkesin mutlu ve huzurlu olmasına katkı sağlamaktır. Tüm projelerimizi de bu yönde hayata geçirmeye çalışıyoruz, Vatandaşımızın mutlu olmasını sağlayabiliyorsak ne mutlu bize. Boğaz turlarını düzenlerken bir amacımız da deniz ve İstanbul'un en iyi kıyılarının Beylikdüzü'nde olduğunu ortaya çıkarmaktı. Turlarımızla yaklaşık 35 bin insanımızı Boğaz ile buluşturduk ve hep birlikte çok anlamlı, neşeli zamanlar geçirdik. Düzenlediğimiz geziler ve etkinliklere büyük ilgi gösteren vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Tekne gezilerinde sadece vatandaşlar değil, ilçe protokolü, şehit aileleri ve gaziler, kursiyerler, minik sporcular, belediye personeli, özel gruplar da boğaza taşındı. İlçedeki bir aileye konuk olan Japonlar da Boğaz Turuna katılarak, geziye renk kattılar.

Medya ilgi gösterdi

İstanbul'da diğerlerine göre farklı bir sosyal ve kültürel proje olması nedeni ile medya mensupları da gezilere ilgi gösterdi. Tekne gezileri, ülke genelinde yayın yapan gazete ve TV kanallarının yanı sıra değişik ülke gazete ve TV kanallarına da haber konusu oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Beylikdüzü'nde 'Boğaz Turları'Na 35 Bin Kişi Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement