Bıçaklar Bayram İçin Bileyleniyor - Son Dakika
Güncel

Bıçaklar Bayram İçin Bileyleniyor

Bıçaklar Bayram İçin Bileyleniyor

Van'da, kurban kesecek vatandaşların ve kasapların akın ettiği bıçak bileyicileri, taleplere yetişmek için yoğun mesai harcıyor.

10.09.2016 11:54

Van'da, kurban kesecek vatandaşların ve kasapların akın ettiği bıçak bileyicileri, taleplere yetişmek için yoğun mesai harcıyor.

Van ve ilçelerinde vatandaşların Kurban Bayramı hazırlıkları sürüyor.

Vatandaşların akın ettiği bıçak bileyicileri de, bayram öncesinde mesai yaparak talepleri karşılamaya çalışıyor.

20 yıllık bileme ustası Metin Cengiz, kesilecek kurbanlar için bıçağın keskin olması gerektiğini söyledi.

Cengiz, "Her sene olduğu gibi bu sene de Kurban Bayramı'na sayılı günler kala vatandaşlarımız bıçaklarını bilemek için bize geliyor. Bu yıl kurban fiyatlarının yüksek olmasından dolayı rağbet düşük. Biz de bileme ustaları olarak her şeye rağmen ekmeğimizi kazanıyoruz." dedi.

Bileme ve her türlü tamirat işlerini yaptıklarını aktaran Cengiz "Kurban Bayramı'ndan dolayı bıçak, satır ve keserlerini getiren vatandaşlarımız için bileme yapıyoruz. Önce bileme makinemizle bıçaklarımız sivriltiyor, daha sonra yağlı taş ile onun incelmesini sağlıyoruz. Son olarak da bıçaklarımızı temizleyip vatandaşımıza teslim ediyoruz." diye konuştu.

Bıçaklarını bilemeye getiren Abdulsamet Alagöz ise, Kurban Bayramı hazırlıklarından birinin bileme işlemi olduğunu söyledi.

Bayramda Allah rızası için kurban keseceğini belirten Alagöz, "Allah herkesin kurbanını kabul etsin. Rabbim kurban vesilesiyle ülkemiz üzerindeki belaları def etsin. Müslümanlar ve tüm insanlar huzura kavuşsun. Allah'tan bunu diliyoruz." dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bıçaklar Bayram İçin Bileyleniyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement