BİK Genel Müdürü Atalay: Hak Eden Gazetelere, İlan Verilecek - Son Dakika
Son Dakika Logo

BİK Genel Müdürü Atalay: Hak Eden Gazetelere, İlan Verilecek

BİK Genel Müdürü Atalay: Hak Eden Gazetelere, İlan Verilecek
22.11.2013 17:36  Güncelleme: 18:06

Siirt'te yerel basın kuruluşları ile bir araya gelen, BİK Genel Müdürü Atalay, gazetecilere yeni kategorilere uyulması konusunda uyarıda bulundu.

Siirt'te bir dizi temaslarda bulunan Basın İlan Kurumu Genel Müdürü (BİK) Mehmet Atalay, Siirt'te bulunan yerel ve ulusal medya temsilcileri ile bir araya geldi. Basın İlan Kurumunun gazetecilere zorluk çıkarmadığını aksine faydası olduğunu belirten Genel Müdürü Atalay, gazetelerin okunmasının sağlanması ve daha kaliteli gazete çıkarılması için çaba sarf edilmesi gerektiğini belirtti.

Siirt'te bulunan Barden Otel'de düzenlenen toplantıda bir araya gelen Atalay, Anadolu basınını geleceğe hazırladıklarını ve bu kapsamda, okunan satılan gazetelere ulaşmayı hedeflediklerini açıkladı.

Siirt'te bulunan gazeteci kadrosunun geniş bir kadro olduğunu ve bundan dolayı memnun olduğunu belirten Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay "Her ilimize gidiyoruz. Siirt'te daha önce başka nedenlerden dolayı geldim. Siirt'i tanıyorum, biliyorum ve seviyorum. Şuan şube sayımız 38'e yükseldi. Her İli şube açmayacağız, geri kalan illeri şubelere bağlı temsilci atayacağız. Şuan şube sayımız 38'e yükseldi. Her İli şube açmayacağız, geri kalan illeri şubelere bağlı temsilci atayacağız. Azınlık cemaatlerinin gazetelerine çok cüzi bir yardım yaptık, amacımız devletin onları kucaklamasını göstermekti. Çünkü vaktiyle onların iyi tirajları vardı, ama zamanla 80'lı yıllarda kapanmaya karşı karşıya kaldıkları için destek çıktık" dedi.

Düzenlenen toplantıya, Basın İlan Hizmetleri Müdürü Nail Duran, Diyarbakır Basın İlan Kurumu Halit Peltek, Batman Şube Müdürü Mehmet Gönenç, Kontrol Hizmetleri Müdürü İbrahim Delibaş, Siirt Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Şükrü Uras ve gazete temsilcileri katıldı.

Muhabir: M. Yücel DURAK

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel BİK Genel Müdürü Atalay: Hak Eden Gazetelere, İlan Verilecek - Son Dakika


Advertisement