Bıldırcın Avı Kontrollü Başladı - Son Dakika
Güncel

Bıldırcın Avı Kontrollü Başladı

Bıldırcın Avı Kontrollü Başladı

Merkez Av Komisyonu kararıyla 24 Ağustos'tan itibaren av sezonunun başlamasıyla birlikte ilk olarak bıldırcın ve üveyik avı yapılmasına izin verildi.

25.08.2013 10:58

Merkez Av Komisyonu kararıyla 24 Ağustos'tan itibaren av sezonunun başlamasıyla birlikte ilk olarak bıldırcın ve üveyik avı yapılmasına izin verildi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü personeli av sezonunun başlamasıyla avlanma yapanları da denetim altına aldı. Milli Parklar Erzurum Şube Müdürü Mustafa Şentürk, Doğu Anadolu Bölgesinde 24 Ağustos itibariyle ilk olarak bıldırcın ve üveyik avı yapılmasına izin verildiğini söyledi. Avcılardan kurallara uymalarını isteyen Şentürk, oluşturulan ekiplerin gece- gündüz denetim yapacağını belirtti. Mustafa Şentürk, Kasım ayında keklik ve ördek avıyla sezonun devam edeceğini daha sonra yaban domuzu ve çakal av yapılacağını bildirdi. Şentürk, haftanın 3 günü avlanmanın serbest olduğunu, her hayvanın belirli bir kotası bulunduğunu hatırlattı. Avcıların kurallara uyması gerektiğini belireten Şentürk, avcılık belgesi, avlanma izin kartı ve silahla ilgili bütün kuralların yerine getirilmiş olması gerektiğini anımsatarak, şöyle dedi:

"İdeal avcı, avcılığın devam etmesini istiyorsa av yaban hayatınında sürdürülebilir olduğuna inanması gerekiyor. Avcılarımız avın, çevrenin ve inasnaların dostu olmalı. Yaban hayatını yaşam alanıyla birlikte korunmasını ancak avcılarımızla birlikte gerçekleştirebileceğimize inanıyoruz. Avcıları denetmelemiz bir yıl boyunca devam ediyor. Kaçak avcılığa engel olmak için her türlü önlem alıyoruz. Kaçak avcılara göz açtırmayacağız."

İlk gün çıktığı avdan eli boş döndüğünü anlatan Doğa ve Yaban Hayatı Koruma, Avcılık ve Atıcılık Spor Derneği Başkanı Abdullah Erzurum ise hasad erken yapıldığı için kendini koruyamayan bıldırcın ve üveyiklerin güneye göç ettiğini söyledi. Tarlaların biçilmesinin ardından kuşların kendisini saklayamadığını söyleyen Abdullah Erzurum "Kendini saklayamayan kuş göçüyor. Bu yıl hiç bıldırcı yok. Sanırım av yapamayacağız. Limitimiz 10 bıldırcın ama 3 tane vururuz" dedi. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bıldırcın Avı Kontrollü Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement