Bilecik'te "Lider Çocuk Tarım Kampı" Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Bilecik'te "Lider Çocuk Tarım Kampı" Düzenlendi

Bilecik\'te "Lider Çocuk Tarım Kampı" Düzenlendi

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından doğa ve çevre bilinci kazandırmak amacıyla "Lider Çocuk Tarım Kampı" düzenlendi.

18.06.2014 18:57

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından doğa ve çevre bilinci kazandırmak amacıyla "Lider Çocuk Tarım Kampı" düzenlendi.

Konu hakkında bir açıklama yapan İl Müdür Vekili Mehmet Kocabaş, ilköğretim öğrencilerin doğa ve çevre bilincini kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretimi süreci hakkında bilgi vermek amacıyla "Lider Çocuk Tarım Kampı" adı altında etkinlik düzenlendiği belirtti. İl Müdürlüğü Sosyal Tesislerinde öğrencilere Bakanlığı tarafından hazırlanmış olan "Tarım Nasıl Başladı" ve "Toprakların Doğru Kullanımı" adlı video izlettiklerinin anlatan Kocabaş, "Kozabirlik İlköğretim Okulu öğrencileri ile gerçekleşen kamp programı çerçevesinde öğrenciler ile eğlenceli bir şekilde tarım, gıda güvenirliği, hayvansal üretim hakkında bilgilendirdik. Dalından meyve toplayıp yemenin, ahırlardan küçük buzağılar sevmenin, sağlıklı beslenmenin tadını çıkartan öğrenciler keyifli saatler geçirdiler. İl Müdürlüğümüz teknik personelleri tarafından "Fidan Yetiştiriciliği ve Meyvecilik Üretimi" konuları anlatıldı. Öğrencilerimizin tarımı daha yakından görmeleri için Merkeze bağlı Yeniköy köyündeki seralara ziyaretlerde bulunuldu ve il müdürlüğümüz teknik personellerince "Örtü Altı Yetiştiriciliği" hakkında bilgiler verildi. Yeniköy ziyaretinin ardından Şeyh Edebali Üniversitesi Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi uygulama alanında öğrencilerimize birçok tarım ürünü yetiştiriciliği gösterilerek arazi üzerinde tanıtımı yapıldı" diye belirtti.

Kamp süresince fidan yetiştiriciliği ve meyvecilik üretimi, örtü altı yetiştiriciliği ile hayvan barınakları gibi tarım ürünlerinin tanıtıldığı belirtilen Kocabaş, kampa, İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür vekili Mehmet Kocabaş, İl Genel Meclisi Başkanı Serkan Yıldırım, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen ile teknik personelin de eşlik ettiği kaydedildi.

"Lider Çocuk Tarım Kampının" son gününde Pelitözü Gölpark'ta Bilecik Koyun Keçi Birliğinin katkılarıyla hazırlanan tişörtler öğrencilere dağıtıldı. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bilecik'te 'Lider Çocuk Tarım Kampı' Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement