Bilgievi Öğrencilerinden Anlamlı Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Bilgievi Öğrencilerinden Anlamlı Ziyaret

Bilgievi Öğrencilerinden Anlamlı Ziyaret

Karamürsel Alp Bilgievi öğrencileri Ahmet Gazanfer Bilge İşitme Engelliler İlköğretim Okulu'ndaki arkadaşlarıyla buluştu.

14.12.2012 11:43

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Bilgievleri eğitimin sadece ders çalışmaktan ibaret olmadığını düzenlediği etkinliklerle ortaya koyuyor. Öğrencileri için "Değerler Eğitimi" gibi önemli bir çalışmayı yürüten Bilgievleri, bu çerçevede gelecek nesillere insani değerleri kazandırmaya çalışıyor. Bilgievi öğrencileri değerler eğitimi sayesinde empati, hoşgörü, yardımseverlik, paylaşma gibi önemli kazanımları genç yaşlarda edinmiş oluyor.

ANLAMLI ZİYARET

Karamürsel Alp Bilgievi öğrencileri de Değerler Eğitimi kapsamında anlamlı bir ziyaret gerçekleştirdi. Öğrenciler geçen haftaki Değerler Eğitimi dersini Karamürsel Ahmet Gazanfer Bilge İşitme Engelliler İlköğretim Okulu'ndaki arkadaşlarıyla birlikte yaptı. Empati konusunun işlendiği derste, engelli vatandaşların önündeki fiziki ve toplumsal engellerin kaldırılması gerektiği vurgulandı.

İŞARET DİLİNİN ÖNEMİ

İşitme engelli öğrenciler Karamürsel Alp Bilgievi öğrencilerinin ziyaretine çok sevindi. Öğrenciler, Bilgievi'nden gelen arkadaşlarına işaret dilinde birkaç sözcük öğretti. "Merhaba, iyi günler, nasılsın" sözcüklerini işaret diliyle öğrenen Bilgievi öğrencileri işaret dilini herkesin öğrenmesi gerektiğini kaydetti.

HERKES ENGELLİ ADAYI OLABİLİR

Her sağlıklı insanın, aynı zamanda bir engelli adayı olduğunu bildiklerini söyleyen Bilgievi öğrencileri tüm engellerin kalktığı bir dünya için uğraş verilmesi gerektiğini kaydetti.

DOSTLUĞUN İLK ADIMI

Karamürsel Ahmet Gazanfer Bilge İşitme Engelliler İlköğretim Okulu'nda mutlu bir gün geçiren Bilgievi öğrencileri yanlarında getirdikleri hediyeleri arkadaşlarına verdi. Ziyaret, uzun yıllar sürecek dostluğun ilk adımı oldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bilgievi Öğrencilerinden Anlamlı Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement