Bilim ve Teknoloji Merkezi'nden Eğitime Destek - Son Dakika
Güncel

Bilim ve Teknoloji Merkezi'nden Eğitime Destek

Bilim ve Teknoloji Merkezi\'nden Eğitime Destek

Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, eğitime destek hedefiyle sürdürülen çalışmalar kapsamında Uludağ Üniversitesi ile ortak bir projeye imza attı.

13.12.2013 12:21  Güncelleme: 12:20

'Bilim ve Teknoloji Merkezlerinin İlkokul ve Ortaokul Öğrencileri Üzerindeki Etkisinin Bilişsel ve Duyuşsal Beceriler Yönünden İncelenmesi: Bursa İli Örneği' projesi ile bilim ve teknoloji merkezlerine de rehberlik yapacak sonuçların elde edilmesi hedefleniyor.

Büyükşehir Belediyesi'nin, bilim ve teknoloji konularına çocuklarla gençlerin ilgisini artırmak hedefiyle kente kazandırdığı Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, öğretici faaliyetlerinin yanı sıra eğitime desteklerini de sürdürüyor.

'Başımıza İcat Çıkarın' sloganıyla kentteki öğrencileri bilim ve teknoloji alanında bilinçlendiren çalışmalar gerçekleştiren Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi, bu kez Uludağ Üniversitesi ile yeni bir projeye başlıyor. Uludağ Üniversitesi Rektörlük Binası'nda gerçekleştirilen protokolde, 'Bilim ve Teknoloji Merkezlerinin İlkokul ve Ortaokul Öğrencileri Üzerindeki Etkisinin Bilişsel ve Duyuşsal Beceriler Yönünden İncelenmesi: Bursa İli Örneği' projesi için imzalar atıldı. Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Karagöz ile Bursa Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan arasında imzalanan protokolle, Büyükşehir Belediyesi'nin eğitime desteklerine bir yenisi daha eklendi.

Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Karagöz, Uludağ Üniversitesi'ne desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür ederek, "Bugün imza attığımız projeyle Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nin öğrencilerin bilişsel ve duyuşsal kazanımları üzerine etkisi incelenecek" dedi.

"Bilim merkezlerinin yaygınlaşmasını da sağlayacak bir proje"

Bursa Kültür A.Ş. Genel Müdürü Rıfat Bakan da projenin Bilim ve Teknoloji Merkezi için çok önemli olduğunu belirterek, "Bilim merkezlerinin eğitime nasıl katkısının olacağının ölçülmesi anlamında bu projeyi çok önemsiyoruz. Biliyoruz ki, 6 yaşa kadar herşeyi merak eden çocukların ilgisi 6 yaşından sonra azalabiliyor. Bu projenin bilim merkezlerinin Türkiye'de yaygınlaşmasına da katkı sağlayacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Bilim merkezlerinin çocuklara etkisi incelenecek

Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Bölümü Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Proje Yöneticisi Dr. Dilek Zeren Özer, Yardımcı Araştırmacı Sema Nur Güngör ile birlikte gerçekleştirecekleri projenin detaylarını anlattı. Çalışma ile okuldışı öğrenme ortamlarından olan bilim ve teknoloji merkezlerinin ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin, fen bilimlerine olan tutumları, bilimin doğası ile ilgili algıları ve bilgi edinmeleri üzerinde herhangi bir etkisinin olup olmadığının tespit edileceğini söyledi. Okuldışı öğrenme ortamlarının, hangi sınıf düzeyinde ve yaş grubundaki öğrencilerde daha etkili olduğunun da belirleneceği proje, yaklaşık 1,5 yıl sürecek.

Kentte belirlenecek okullardan, öğrencilerin gruplar halinde, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi'nde yapılacak çalışmalara katılacağı proje ile bilim ve teknoloji merkezlerinin öğrencilerde bilgi edinme ve kullanma, olumlu tutum ve tavırlar geliştirme, grup içi etkileşim, iletişim, deneyimleri paylaşma, işbirliği içinde çalışarak sonuçlara ulaşma, tartışma ve gözlem yapma gibi becerilerini de geliştirecek bilgilere ulaşılması hedefleniyor. Projenin, bilim ve teknoloji merkezlerinin gelecekteki faaliyetlerine de ışık tutması bekleniyor.

Protokole katılan Büyükşehir Belediyesi Müzeler Şube Müdürü Muhterem Çevik ile Uludağ Üniversitesi Proje Yönetim Merkezi Koordinatörü Prof. Dr. Aslı Hockenberger de projenin eğitime destek olacağını vurguladı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bilim ve Teknoloji Merkezi'nden Eğitime Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement