Bilkent Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Piyano eğitimiyle sanat hayatına atılan Akiset Atan akademik birimlerde, kamu kurum ve kuruluşlarında eğitmenlik görevlerinde bulunmuş, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sivil toplum kuruluşlara bağlı, dernek projelerinde, gönüllü sanat hizmetlerinde piyano, koro çalışmalarıyla çok sayıda çocuklara ulaşmış halen de ulaşmaya devam ediyor.
Sanat Dalları İçinde Müziğin Yeri Farklı
Diyarbakır'ın en önemli müzik, kültür merkezlerinden biri olan Mavi Mi Müzik Eğitim Merkezi'nde göreve başlayan Piyanist Akiset Atan, tecrübesini Diyarbakırlı çocuklara aktaracak. Diyarbakırlı çocukların yeteneklerini geliştirmek için elinden geleni yapmaya hazır olduğunu dile getiren Akiset Hoca, çocukların kişiliklerinin şekillenmeye başladığı 4-5 yaşlarında tanışacakları farklı sanat etkinliklerinden olumlu olarak etkileneceklerini, tüm bu sanat dalları arasında hiç kuşkusuz, müziğin ayrıcalıklı bir yeri olduğunu ifade etti.
Fiziksel ve Ruhsal Gelişime de Katkı Sunar
Çocukların fiziksel, bilişsel ve sosyal gelişimleri için, erken yaşta edinilen olumlu müzikal deneyimlerin önemine vurgu yapan Akiset Atan, "Özellikle bölgemizde, daima ihmal edilen sistemli ve kapsamlı müzik eğitimi, doğru şekilde çocuklarımıza sunulamadığı için, fiziksel ve ruhsal gelişimlerinde önemli bir destekten maalesef yoksun kalmaktadır" dedi.
Piyano Eğitimi İleride Akademik Başarı Olarak Geri Döner
Okul dersleri ve yabancı dil gibi derslere daha çok ağırlık veren sanat aktivitelerinin çocuğu "derslerinden alıkoyacağını" düşünen anne-babalara seslenen Akiset Atan, Piyano Eğitiminin, uzun dönemde akademik başarı olarak çocuğa geri döneceğini ve doğru müzik eğitimi alan çocukların derslerinde daha başarılı olacağını söyledi.
Ücretsiz Eğitim Vermişti
Sadece Haftanın 2 günü Diyarbakır'a gelecek olan, 4 ve üzeri yaş öğrenci grubuna ders verecek olan Akiset Atan Diyarbakır'da olmanın çok ayrı bir mutluluk olduğunu de sözlerine ekledi. Bilindiği gibi Akiset Akan mezun olduğu ilk yıllarda Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ndeki birçok ilde çocuklara ücretsiz olarak piyano eğitimi vermiş ve bölge halkından takdir almıştı.
Son Dakika › Güncel › Bilkentli Akiset, Diyarbakırlı Çocukları Eğitecek - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?