Bingöl'de yaklaşık 2 haftadan beri devam eden kar yağışı nedeniyle 138 köy yolu ulaşıma kapandı. Soğuk havanın yol açtığı buzlanma nedeniyle şehiriçi ulaşımı sağlayan bir minibüs, kontrolden çıkarak karşı şeride geçti. Minibüsün çarptığı elektirik direğinin devrilmesi nedeniyle kentin büyük bölümüne yaklaşık 3 saat elektrik verilemedi.
Bingöl kent merkezi ile çevresinde yaklaşık 2 haftadan beri devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. Bingöl Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, aşırı kar yağışı nedeniyle, merkez ve ilçelere bağlı 138 köy yolunun ulaşıma kapandığı belirtildi.
Bu arada dün akşam saatlerinde etkili olan kar yağışı ve dondurucu soğuk anayol ile Çapakçur Köprüsü'nde buzlanmaya yolaçtı. Buzlanma nedeniyle kontrolden çıkan 12 M 0042 plakalı yolcu minibüsü orta refüjdeki elektrik direğine çarparak ancak durabildi. Kazada şans eseri ölen yada yaralanan olmazken, çarpmanın etkisiyle orta refüjdeki elektrik iletimini sağlayan beton direk devrildi. Direğin devrilmesiyle yüksek gerilim tellerinde meydana gelen kıvılcım şehir elektriğini otomatik olarak kesti. Kaza nedeniyle yol bir süre trafiğe kapanırken, köprüde uzun araç kuyruğu oluştu. Çabapçur Köprüsü'nün giriş ve çıkışında görev alan Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri, meydana gelebilecek kazaları önlemek amacıyla bir süre trafik akışını kesti. Kaza yapan hat minibüsü çekiciyle kaldırıldıktan sonra arıza ekipleri, devrilerek kırılan beton direğin yerine yenisini dikerek elektrik tellerini onarmaya çalıştı. Kaza nedeniyle yaklaşık 3 saat şehrin bir kısmı elektriksiz kaldı.
Karayolları 84'üncü Şube Şefliği ekipleri de Çapakçur Köprü'sünde tuzlama çalışmalarını başlattı. Tuzlamanın ardından trafik akışı normale döndü.
Son Dakika › Güncel › Bingöl'de 138 Köy Yolu Kapandı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.