Binlerce Güngörenli Sokak İftarında Buluştu - Son Dakika
Güncel

Binlerce Güngörenli Sokak İftarında Buluştu

Binlerce Güngörenli Sokak İftarında Buluştu

Güngören Belediyesi, M. Nesih Özmen Mahallesi'nde kurduğu iftar sofrasıyla 2 bin 500 mahalle sakinini aynı sofrada buluşturdu.

02.07.2014 10:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Güngören Belediyesi, M. Nesih Özmen Mahallesi'nde kurduğu iftar sofrasıyla 2 bin 500 mahalle sakinini aynı sofrada buluşturdu.

Güngören Belediyesi, dayanışma ve yardımlaşma örneklerinin en üst düzeyde yaşandığı Ramazan ayında her gün farklı bir mahallede iftar sofraları kurarak binlerce Güngörenliyi aynı sofrada bir araya getirmeye devam ediyor.

Güngören Belediyesi'nin paylaşma kültürünü yaymak ve komşuluk ilişkilerini pekiştirmek amacıyla başlattığı sokak iftarı organizasyonunun bu yıl ilki M. Nesih Özmen Mahallesi'nde gerçekleştirildi. İftara saatler kala alan trafiğe kapatıldı, masa ve sandalyeler kurularak, iftara hazır hale getirildi. 2 bin 500 mahalle sakini Ramazan'ın sevincini aynı sofrada paylaşarak, Ramazan ayının güzelliğini hep birlikte yaşadı.

İftar saatinden önce sokak iftarına gelen Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, masaları dolaşarak, vatandaşlarla tek tek tokalaştı.

Ramazan'ın en güzel yanının hep birlikte aynı sofrada oruç açmak olduğuna değinen Başkan Karaman, "Sokak iftarları Ramazan'ın birleştirici özelliğini yansıtıyor. Biz de birlik beraberliğimizi Ramazan ruhuyla beraber ortaya koymak, Ramazan'ın güzelliğini birlikteliğe dönüştürmek amacıyla sokak iftarları düzenliyoruz. Amacımız Ramazan'ı daha doya doya hep birlikte yaşamak. Sizler de bizleri kırmayıp soframızı şereflendirdiniz. Hepinizden Allah razı olsun" diye konuştu.

Güngören Belediyesi tarafından iftar sonrası dağıtılan sardunya çiçeği, iftara katılan vatandaşlara hoş bir sürpriz yaşattı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Binlerce Güngörenli Sokak İftarında Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement